Ηλιάδης: «Λάνθασμένη η απομάκρυνση Λουτσέσκου, ο τωρινός ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά...»
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Στέλιος Ηλιάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 και σχολίασε, μεταξύ άλλων, την εικόνα των ασπρόμαυρων, τονίζοντας ότι η τωρινή εικόνα της ομάδας δεν προμηνύει ότι θα κάνει πρωταθλητισμό τη φετινή σεζόν.
«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πίστωση χρόνου. Υπάρχει γκρίνια και λογικό, γιατί ο κόσμος της ομάδας δεν βλέπει από την ομάδα αυτό που θέλει. Πρέπει να δοθεί χρόνος σε όλους, σε παίκτες, προπονητή και στους Βιεϊρίνια και Μάτος. Δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη η αλλαγή.
Οι αποχωρήσεις Λουτσέσκου και Κωνσταντέλια πλήγωσαν τους φίλους του ΠΑΟΚ. Βέβαια, ο τρόπο που έφυγε ο Κωνσταντέλιας πλήρωσε περισσότερο τον κόσμο. Έπρεπε να φύγει και θα πιστεύω ότι θα πάει σε μεγαλύτερο κλαμπ από τη Ντόρτμουντ. Ωστόσο, το τάιμινγκ της αποχώρησής του ήταν κακό και πλήγωσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Περισσότερο ήταν λάθος η αποχώρηση του Λουτσέσκου, ήταν μεγάλο το έργο του στον ΠΑΟΚ, ήταν καθοριστικός στην ομάδα. Θα εκμυστηρευτώ κάτι. Τα πρώτα χρόνια δεν τον συμπαθούσα για το εξωαγωνιστικό, αλλά όταν σε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μέσα στην Τούμπα, είδα τους παίκτες να πηγαίνουν πάνω του να πανηγυρίσουν το γκολ κατάλαβα τι έχει κάνει. Από τότε έχει το σεβασμό μου, είναι η μεγαλύτερη ευτυχία για μια ομάδα αυτό, παίκτες και προπονητής να είναι ένα», ανέφερε αρχικά ο Ηλιάδης.
Για το αν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό ο ΠΑΟΚ: «Με την εικόνα που έχει δεν θα είναι στους διεκδικητές του πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν, αλλά το ίδιο θα σου έλεγα και τη σεζόν που το πήραμε. Χρειάζεται όμως στήριξη».
Για τον Χρήστο Ζαφείρη: «Θα δώσει περισσότερα όσο περνάει ο καιρός, αλλά δεν γίνεται να απαιτούμε από ένα παίκτη να κάνει μαγικά, επειδή κόστισε τόσα χρήματα. Ο Ζαφείρης είναι ένας σκληροτράχηλος μέσος, καταπίνει χιλιόμετρα, έχει και τεχνική, αλλά θέλει δίπλα του ποιοτικούς παίκτες».
Για τη δικαστική μάχη με τον Ηρακλή: «Δικαιωθήκαμε. Βγήκε ότι ο σημερινός Ηρακλής είναι η συνέχεια του προηγούμενου, αλλά σε αυτό το κράτος δεν πρόκειται να πάρω τίποτα, το έχω αποδεχτεί,. Κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά. Αυτά δεν γίνονται ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες».