Ιγκόρ Μίλισιτς: Ποια ιταλική ομάδα τον έχει «λοκάρει»
Σε αναζήτηση ομάδας για τη νέα σεζόν βρίσκεται ο Ιγκόρ Μίλισιτς που την περσινή χρονιά ήταν προπονητής του Άρη.
Ο κροάτης τεχνικός σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται στο στόχαστρο της ιταλικής SPQR Ρόμα, της νέας φιλόδοξης ομάδας που δημιουργείται στην ιταλική πρωτεύουσα με τη στήριξη του Λούκα Ντόντσιτς.
Όπως μεταφέρει το «Superbasket» ο 50χρονος τεχνικός είναι ο εκλεκτός για να αναλάβει το νέο πρότζεκτ, έχοντας σημαντικές επιτυχίες στο βιογραφικό του, όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας με τη Νάπολι τη σεζόν 2023-24, αλλά και τρία πρωταθλήματα Πολωνίας, ενώ παραμένει στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας της Πολωνίας.
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος γίνεται λόγος για την τακτοποίηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων με τον Άρη, από τον οποίο αποχώρησε με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
«Κανένας θυμός»
Για την εμπειρία του στον Άρη, το μπάτζετ για την επόμενη σεζόν και
το πλάνο που είχε καταρτίσει η διοίκηση της ΚΑΕ, τον Βασίλη Σπανούλη
αλλά και τη σχέση του με Νίκο Ζήση, μίλησε σε Μέσο της Πολωνίας, ο πρώην
-πλέον- προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Ίγκορ Μίλισιτς.
Ο κροάτης τεχνικός έδωσε ειλικρινείς σε απαντήσεις σε όσα ρωτήθηκε από το sport.interia.pl και αφορούσαν και τα μεγάλα ρεπό των ομάδων, αλλά και τις καταστάσεις που προκύπτουν από την κακοκαιρία, δίνοντας το παράδειγμα με την οροφή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
«Ο Νίκος Ζήσης είναι πολύ καλός φίλος του Βασίλη Σπανούλη και υπάρχει
και οικογενειακή σύνδεση μεταξύ τους. Επειδή ο Σπανούλης έχει μεγάλη
οικογένεια, ήταν πιο εύκολο για εκείνον να παραμείνει και να εργαστεί
στην Ελλάδα παρά να μετακομίσει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Όλα εξελίχθηκαν εις βάρος μου, θα έλεγα, αλλά δεν έχω τύψεις, ούτε για μένα, ούτε για εκείνους.
Δεν έχω καμία πικρία. Δύο πολύ στενοί φίλοι σε κορυφαίο επίπεδο του μπάσκετ αποφάσισαν να συνεργαστούν. Είναι δύσκολο να θυμώσεις γι’ αυτό».