Η ξεφτίλα της Ολλανδίας (video)

Η ξεφτίλα της Ολλανδίας (video)

Παρότι έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στα τελικά του Εuro 2016 η Ολλανδία τα έκανε μαντάρα, όπως σε όλη τη διοργάνωση και γνώρισε την ήττα με 2-3 από την αδιάφορη Τσεχία μέσα στο σπίτι της που ισοδυναμεί με αποκλεισμό. Τελευταία φορά που συνέβη αντίστοιχο γεγονός ήταν το 1984!

 

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Κάντλετς στο 24΄ και έντεκα λεπτά μετά διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Σουράλ. Όμως δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σούτσχι. Οι «οράνιε» είχαν την ευκαιρία να κυνηγήσουν το θαύμα, όμως αντί γι΄ αυτό δέχτηκαν και τρίτο τέρμα αυτή τη φορά από τον Φαν Πέρσι (66΄), ο οποίος όμως σκόραρε σε λάθος εστία. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Χούντελαρ  στο 70΄ και τον Φαν Πέρσι στο 83΄ που αυτή τη φορά βρήκε σωστά δίχτυα, αλλά ήταν πλέον αργά.

 

 

 

Στο άλλο σημαντικό παιχνίδι του 1ου ομίλου, η Τουρκία κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη κόντρα στην Ισλανδία, παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 78ο λεπτό λόγω αποβολής το Γκοκχάν Τόρε.

 

Το "χρυσό" γκολ της ομάδας του Φατίχ Τερίμ σημείωσε ο Σελτσούκ Ινάν ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση των 90 λεπτών. Μ' αυτή τη νίκη οι Τούρκοι αναδείχθηκαν καλύτεροι τρίτοι, στέλνοντας στα μπαράζ την Ουγγαρία. Αλλά αυτό έγινε όχι μόνο γιατί κέρδισαν, αλλά λόγω ότι το Καζακστάν νίκησε τη Λετονία και συνάμα οι γείτονες πήραν το απευθείας εισιτήριο για τα γήπεδα της Γαλλίας.