Οι τοποθετήσεις Κάλας-Αρβανιτίδη
Η γενική συνέλευση του ΑΣ Αρη παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον και λίγο πριν από τις 11 το βράδυ άρχισαν να μιλούν οι δύο υποψήφιοι.
Συνεχίζει ο Άλεξ Κάλας: «Η τιμιότητα δεν αγοράζεται . Έδωσα τον λόγο μου ότι θα είμαι εκεί όσο χρειαστεί. Ο Άρης ήταν το σωματείο για το οποίοι οι πρόσφυγες δούλευαν γι αυτό. Το άρμα που λέγεται Άρης δεν δουλεύει μόνο του. Είμαι εδώ για σας πω πως θα προχωρήσουμε μπροστά. Η επιμονή και η υπομονή είναι πρωταρχικά. Τα χρήματα θα τα βάλω. Οι ιδέες μου για τον Άρη. Ήθελα να μην πω ούτε κουβέντα τον Ιανουάριο, αλλά να κάνω τα έργα. Να σας υποσχεθώ ένα και να φέρω δύο.Αν μείνει Γ΄Εθνική ο Άρης έχασα τα χρήματα μου.Δεν τα έχασα όμως, τα μοιράστηκα με τους Έλληνες».
«Οι Γερμανοί τεχνοκράτες είναι με το μέρος μου και θα με βοηθήσουν. Για να πετύχουμε παίρνουμε συμβουλές από τους πετυχημένους. Το θέμα τώρα είναι ποιος θα είναι προπονητής. Έχουμε τον Μπαμπη Τεννέ, τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και ένα διοικητικό συμβούλιο που θα πάρει την απόφαση. Υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Το υπηρεσιακό πλάνο είναι το τεχνικό τιμ. Ο Τεννές, ο Καλαϊτζίδη και ο Ντομπρασίνοβιτς. Αυτό που συζητήσαμε χθες το βράδυ με τον Χένες είναι οι υποδομές. Παίρνει χρόνο για να μαζέψουμε ταλέντα. Το συμπέρασμα από χθες είναι ότι ότι υποδομές είναι εξίσου σημαντικές με την πορεία της ομάδας την επόμενη σεζόν. Το άλλο θέμα είναι οι προπονητές των ακαδημιών να είναι ταλέντα οι ίδιοι. Να είναι αναγνωρισμένοι και να έχουν επαφή με τα παιδιά που θα διαλέξουμε. Στη διοίκηση αυτή τη στιγμή έχουμε κάποιους βετεράνους. Θα είναι και μέσα στο σχήμα, ο κ Μπακούρας. Ψάχνει ένα τεχνοκράτη Γερμανό με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Πάμε στον ΑΣ. Το θέμα των τιμολογίων που θίξατε είναι πολύ σοβαρό. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επαφή. Για τον ΑΣ έχει τις δικές του ανάγκες. Δεν παρουσιάζομαι σαν ευεργέτης, είναι μία συμβίωση. Το καλό του ΑΣ είναι και το καλό το δικό μου. Εάν μία φορά τον χρόνο βάζουμε 15.000, το ποδοσφαιρικό τμήμα θα βάζει στην άκρη, ώστε να έχουμε μία συνοχή».
«Για το γήπεδο η ιδέα μου είναι σε ραντεβού με τον κ. Μπουτάρη την Τρίτη να κάνουμε μία ανακαίνιση στην Αλκμήνης και στους γύρω χώρους του γηπέδου. Σκοπεύουμε να βάλουμε φωτοβολταϊκά. Η εγκατάσταση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι νομοθετική πράξη και όπως μ είπε ο Υπουργός Αθλητισμού. Μίλησα με τον δήμαρχο Θέρμης για τα γήπεδα Χατζηπαναγή, αλλά και την έκταση εκεί κοντά και να κάνουμε σύντομα μία μελέτη για το προπονητικό κέντρο που επίσης είναι πολύ σημαντικό. Η αρχή θα γίνει σήμερα και σας ευχαριστώ που με ακούσατε», κατέληξε ο Άλεξ Κάλας.
Ο λόγος στον Νίκο Αρβανιτίδη: «Ονομάζομαι Νίκος Αρβανιτίδης και είμαι Αρειανός! Είναι τιμή μου που είμαι. Εδώ με φέρνει σήμερα. Εμείς ετοιμάζουμε το πλάνο για τη Σούπερ Λιγκ. Εδω με φέρνει σήμερα η ανησυχία και ο προβληματισμός για το παρόν και το μέλλον του Άρη. Είμαι μέλος της Λέσχης και με πολλούς γνωριζόμαστε γιατί γνωρίσαμε χαρές και λύπες στα ίδια πέταλα. Την περσινή χρονιά δεν θέλουμε να την ξαναζήσουμε, εγώ και η παρέα μου γιατί είναι Αρειανοί πάνω απ όλα εύρωστοι οικονομικά. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε το χρίσμα.».
Ο Νίκος Κυρκούδης αναλύει την πρόταση: «Μου ανατέθηκε να παρουσιάσω την πρόταση της ομάδας των κ.κ Αρβανιτίδη, Ανθουλάκη, Τσοχαταρίδη και Νάτση. Σημασία δεν έχει η παρουσίαση αλλά οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Σε αυτές δεν αρκούν οι αναφορές σε φιλότιμο, γιατί η Ελλάδα μπορεί να γέννησε το φιλότιμο, αλλά σήμερα έχει εκλείψει. Πρέπει να εργαστούμε ρεαλιστικά γιατί του χρόνου ή μετά πάλι από χρόνια θα είμαστε πάλι εδώ. Ο κ. Τοσχαταρίδης. Τον ξέρετε, είχα την τιμή να καταθέσω για αυτούς τους ανθρώπους που υπέβαλλαν την πρόταση.
Η ανάγκη που μας οδήγησε στην πρόταση αυτή είναι η σημερινή κατάσταση. Υπάρχει αγωνιστική αποτυχία πληρέστατη με ένα υπολογισμό, εντελώς πρόχειρο. Για την ομάδα αυτή δαπανήθηκαν χρήματα που αντιστοιχούσαν σε όλες τις ομάδες της Γ΄Εθνικής. Ποιο ήταν το πρόβλημα που οδήγησε αυτή την ομάδα πέρσι. Ήταν η διχόνοια. Τι διαπιστώσατε μετά την παρουσίαση του κ. Κάλας, Ότι αν γίνει αποδεκτή η πρόταση αυτή, η διχόνοια θα είναι και του χρόνου εδώ.
«Περιμέναμε, να γίνει ένας αναλυτικός οικονομικός απολογισμός της περιόδου. Προκάλεσα τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη να καταθέσει στα πρακτικά το μνημόνιο που υπέγραψε. Δεν το έκανε, γιατί περίμενε ότι θα ζητηθούν και άλλες εξηγήσεις. Φτάσαμε να ακούσουμε ότι συντάχθηκε ένα μνημόνιο από κάποιους νομικούς. Μπορεί να μας πει ποιοι νομικοί το συνέταξαν και ποιο το υπέγραψαν; Ποιας πλευράς τα συμφέροντα εξυπηρετούσαν. Σε περίπτωση που προκύψουν αξιώσεις από ένα τέτοιο μνημόνιο, θα γίνει ενδελεχής έρευνα της εγκυρότητας του, των χρημάτων, της ύπαρξης παραστατικών και ο καταλογισμός θα γίνει σε όσους έχουν παραβεί τον νόμο.
Είδαμε την περηφάνια σε μία διαφάνεια που έπαιζε πίσω από τον κ. Κάλας, την ώρα της παρουσίασης. Είδαμε την περηφάνια του λαού του ΑΡΗ, αλλά αυτός δεν είδε εσάς να φεύγετε από διάφορα μέρη με σκυμμένο το κεφάλι. Εγινε μία ανφορά στην ανάπτυξη των υποδομών», συνέχισε ο Νίκους Κυρκούδης.
23:10 Διακόπτεται προσωρινά η Γενική Συνέλευση
Αρχίζει και πάλι με συμπληρωματική ομιλία Νίκου Κυρκούδη:
«Δεσμευόμαστε ότι η ομάδα θα είναι στη Β΄Εθνική και του χρόνου τέτοια εποχή θα είναι στη Σούπερ Λιγκ. Όσοι θέλουν να σκέφτονται παρασκήνια εμείς έχουμε την δύναμη να τα πολεμήσουμε. Έχουμε την οργάνωση για να ανταποκριθούμε. Έχουμε έτοιμα όλα τα πλάνα. Ουρά παικτών για να παίξουν στον ΑΡΗ. Οι εκπλήξεις που σας περιμένουν στα ονόματα είναι μόνο θετικές. Η πρωτοβουλία μας έρχεται να ενώσει τον Αρης και να σπείρει την διχόνοια. Ο ορίζοντας ο δικός μας δεν είναι αυτός της Β Εθνικής. Είμαστε περαστικοί. Θα μας δουν και θα μας ξεχάσουν. Προσπάθησαν με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με ψευδείς περιστατικά και κινδυνιολογία να μας βλάψουν. Η διοίκηση και όλη η λειτουργία θα τεθεί σε έμπειρους τεχνοκράτες. Κανείς δεν θα μπλέκει στα πόδια του άλλου. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, η οργάνωση θα είναι πετυχημένη. Οι υποδομές παρέρχονται στην ομάδα. Είναι η ζωή και η συνέχεια της ομάδας. Είναι αυτονόητο ότι η ομάδα θα οργανωθεί για να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση της. Εγγυόμαστε την ανεξαρτησία του ΑΡΗ. Δεν δεχόμαστε να είμαστε ακόλουθοι κανενός. Τώρα η ομάδα είναι σε ένα άρμα, με στάση πολεμική στα θεσμικά όργανα. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη και τα θερμικά όργανα θα μας σέβονται. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι υπάρχουν χορηγικές συμφωνίες για τα άλλα τμήματα του συλλόγου, όπως το βόλεϊ και το χάντμπολ».