Η Νυρεμβέργη ανακοίνωσε Καλογερόπουλο

Ο 21χρονος στόπερ μετακομίζει από τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά στη Γερμανία
Η Νυρεμβέργη ανακοίνωσε Καλογερόπουλο

Στη Γερμανία και την 2. Bundesliga με τη φανέλα της Νυρεμβέργης θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλέξης Καλογερόπουλος. Ο διεθνής στόπερ αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακόκαι η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτησή του το μεσημέρι της Παρασκευής (12/6).

Ποδοσφαιριστής της Νυρεμβέργης είναι πλέον ο Αλέξης Καλογερόπουλος που «μετακομίζει από τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό Πειραιώς στη Νυρεμβέργη», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο γερμανικός σύλλογος.

Ο 21χρονος στόπερ εξέφρασε την ανυπομονησία του για να φορέσει τη φανέλα της νέας του ομάδας, τονίζοντας πως νεαροί παίκτες έχουν εξελιχθεί με την παρουσία τους στη Νυρεμβέργη: «Ανυπομονώ για την παρουσία μου στη Νυρεμβέργη. Το παρελθόν έχει δείξει ότι οι νεαροί παίκτες μπορούν να εξελιχθούν καλά εδώ και να ωριμάσουν δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες. Αυτός είναι και ο στόχος μου. Είμαι ήδη ενθουσιασμένος με τους οπαδούς του συλλόγου και τις πρώτες μου εμπειρίες στο εξωτερικό».

kalogeropoylos-2.png

Ο Αθλητικός διευθυντής, Γιώτης Χατζηαλεξίου, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της γερμανικής ομάδας: «Παρατηρούμε τον Αλέξη εδώ και αρκετό καιρό. Είναι ακόμα ένας νεαρός, αναπτυσσόμενος κεντρικός αμυντικός, αλλά ήδη έχει αρκετή εμπειρία και μας εντυπωσίασε με την ικανότητά του στην κεφαλιά, τη δύναμη στα τάκλιν και την ψυχραιμία του με την μπάλα. Με αυτή τη μεταγραφή, νιώθουμε καλά προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά σενάρια και είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Αλέξης επέλεξε τη Νυρεμβέργη».

Στην ανακοίνωσή της η Νυρεμβέργη περιγράφει το προφίλ του Αλέξη Καλογερόπουλου τονίζοντας: «Ο 21χρονος αμυντικός εντάχθηκε στην ομάδα U19 του Ολυμπιακού και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την ομάδα το καλοκαίρι του 2021 σε ηλικία 17 ετών. Το καλοκαίρι του 2023, εντάχθηκε στην ελληνική ομάδα της πρώτης κατηγορίας Βόλος με διετή δανεισμό, αποκτώντας περαιτέρω εμπειρία σε 63 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Από την περασμένη σεζόν, επέστρεψε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας 13 εμφανίσεις και συμπεριλαμβάνοντας τον στην αποστολή για κάθε αγώνα του UEFA Champions League.

Ο κεντρικός αμυντικός, ύψους 1,87 μέτρων, έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα U21 τον Μάρτιο του 2024 και τώρα είναι αρχηγός της ομάδας U21. Ο Καλογερόπουλος ξεκινά τώρα το πρώτο του κεφάλαιο στο εξωτερικό, εντασσόμενος στην Νυρεμβέργη στη 2η Μπουντεσλίγκα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ