Αυτό είναι το νέο δ.σ. της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Ποιος αναλαμβάνει πρόεδρος
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς Νίκος Βεζυρτζής, Βασίλης Οικονομίδης και Νίκος Μπουντούρης υπέβαλλαν την παραίτησή τους.
Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο GM με τους οποίους πορεύτηκε η ΚΑΕ στους πρώτους μήνες της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της, αποχωρούν γεγονός που αναπόφευκτα θα προκαλέσει ανακατατάξεις.
Πριν από λίγα λεπτά η ασπρόμαυρη ΚΑΕ ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιάννη Πετμεζά, να αναλαμβάνει και χρέη προέδρου, ενώ αντιπρόεδρος θα είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Η ενημέρωση της ΚΑΕ αναφέρει:
Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μετά από ανασυγκρότηση, έχει ως ακολούθως:
Ιωάννης Πετμεζάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Νικόλαος Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Ζαμπίτης, Μέλος
Δημήτριος Πατρίδας, Μέλος
Ευάγγελος Τσακμακάς, Μέλος
«Ο ΠΑΟΚ φαβορί για να πάρει wild card για τη EuroLeague της επόμενης σεζόν»
Το ενδεχόμενο πιθανής συμμετοχής του ΠΑΟΚ στη EuroLeague της σεζόν 2026-27 μέσω wild card φέρνει στο προσκήνιο δημοσίευμα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στη Σερβία.
Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:
«H EuroLeague αναμένεται να χορηγήσει μία wild card για την επόμενη σεζόν, ενδεχομένως και δύο, όταν ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την Βιλερμπάν. Φαίνεται απίθανο η Μονακό να βρει χρήματα για να παραμείνει ελκυστική, ενώ και οι μέτοχοι της διοργάνωσης δεν ενδιαφέρονται να την κρατήσουν κοντά τους για τα επόμενα χρόνια. Στη θεωρία, η μπάλα είναι αυτή τη στιγμή στο γήπεδο της Μπουργκ. Αν αποφασίσουν να παίξουν στη EuroLeague, θα πρέπει να μετακομίσουν στη Λιόν και να παίξουν σε ένα από τα δύο γήπεδα της Βιλερμπάν. Αν δεν παίξει, τότε η θέση θα δοθεί με wild card, χωρίς να υπάρχει δέσμευση για να δοθεί στη Μπεσίκτας. Όταν η Γκραν Κανάρια κατέκτησε το EuroCup και αρνήθηκε το εισιτήριο, η Τουρκ Τέλεκομ ζήτησε τη θέση της, όμως αυτή δόθηκε τελικά στη Βαλένθια. Οι μέτοχοι είχαν ψηφίσει και τελικά προτίμησαν την Βαλένθια» αναφέρει το Basketball Sphere.
«Κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί και τώρα αν η Μπουργκ αρνηθεί. Σύμφωνα με τις πηγές μας, ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και είναι έτοιμος να επενδύσει πολλά χρήματα. Το πρότζεκτ θυμίζει εκείνα της Χάποελ Τελ Αβίβ και της Dubai BC, ενώ το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν φέτος σε διοργάνωση της FIBA, δεν φαίνεται πως θα αποτελέσει εμπόδιο» προσθέτει ο συντάκτης του ρεπορτάζ.