Ο Παναθηναϊκός με επική ανατροπή από -17 του ημιχρόνου (34-51) πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στη Ζάλγκιρις με 89-76 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στην Ισπανία.
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ανέβηκε στο 14-9, έχοντας σε κορυφαία βραδιά τους Ναν με 26 πόντους (5 ασίστ), Χουάντσο με 14 πόντους (9 ριμπάουντ), Γκέμπριελ με 15 πόντους (8 ριμπάουντ) και τον Κώστα Σλούκα με 16 πόντους, οποίος ήταν κομβικός στην αντεπίθεση των Πρωταθλητών Ευρώπης.
Στην επόμενη αγωνιστική της Euroleague ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι (30/1, 21:30).
Η εξέλιξη του αγώνα:
Οι πράσινοι ξεκίνησαν νωθρά και οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον την παθητική άμυνα των γηπεδούχων, χτίζοντας από νωρίς διψήφια διαφορά, ενώ στη δεύτερη περίοδο εκτόξευσαν τη διαφορά στο +20, με τον Σλούκα να μειώνει σε 34-51, το οποίο ήταν και στο σκορ του ημιχρόνου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση αλλά οι παίκτες του Τρινκιέρι έβρισκαν απάντηση στην επίθεση, κρατώντας το διψήφιο προβάδισμα. Ο Ναν με buzzer beater στη λήξη της τρίτη περιόδου έριξε τη διαφορά στους δέκα πόντους (60-70).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι πράσινοι μεταμορφώθηκαν και με ένα σερί 18-0 έκαναν την ολική ανατροπή (78-70), παίζοντας καταπληκτικά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά στο +17 (89-72), στο 38', ενώ οι έξι πόντοι που δέχτηκαν από τους Λιθουανούς προήλθαν από βολές, δείγμα της τρομερής άμυνας που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο