Οι επτά μονομάχοι της προεδρίας της FIFA!
Τους επτά υποψήφιους που θα διεκδικήσουν της προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου επιβεβαιώσε η FIFA. Επτά θα είναι οι υποψήφιοι, καθώς τέθηκε εκτός συναγωνισμού ο παλαίμαχος διεθνής από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, Ντέιβιντ Νακχίντ.
Οι επτά υποψήφιοι είναι ο Πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας, ο Σεΐχης Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Χαλιφά από το Μπαχρέιν, οι Γάλλοι Ζερόμ Σαμπάν και Μισέλ Πλατινί, ο Ελβετός Τζιάνι Ινφαντίνο, ο Λιβεριανός Μούσα Μπίλιτι και ο Νοτιοαφρικανός Τόκιο Σεξβάλε.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, έχει τιμωρηθεί από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA με αποκλεισμό 90 ημερών μαζί με τον (απερχόμενο) πρόεδρο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ.
Η FIFA έκανε γνωστό ότι η υποψηφιότητα του Πλατινί δεν θα εξεταστεί κατά το διάστημα της τιμωρίας του, ωστόσο ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής μέσος μπορεί να διεκδικήσει το ύπατο ποδοσφαιρικό αξίωμα στον πλανήτη, εάν δικαιωθεί στην έφεσή του.
