Γκαντής: «Εμένα δεν μου είπε ο Κοντονής να το διακόψω»

Γκαντής: «Εμένα δεν μου είπε ο Κοντονής να το διακόψω»

Στο Μetropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, μιλώντας για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Παλατάκι μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που έφερε την εκκένωση του γηπέδου.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

«Εμείς είχαμε σχεδιάσει έναν τελικό με βάση την έκθεση της αστυνομίας, δηλαδή με 1000 οπαδούς από κάθε ομάδα, 1600 εισιτήρια για την ομοσπονδία και 500 προσκλήσεις. Υπήρχε έγγραφο της αστυνομίας που εγγυούνταν την ασφάλεια του αγώνα, ενώ και οι συσκέψεις παρουσία των δύο συλλόγων έγιναν σε πολύ φιλικό κλίμα. Το θέμα των ευθυνών δεν είναι ώρα να το συζητήσουμε. Εμείς ορίσαμε την έδρα πολύ νωρίτερα. Θέλαμε να το κάνουμε γιορτή. Όλα ξεκίνησαν καλά με τις γυναίκες και στους άνδρες μόλις μπήκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ χάλασε ο αγώνας. Εμείς δεν είχαμε οδηγία από κανέναν, ώστε να διακάψουμε οριστικά το παιχνίδι. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλα σωματεία, έχουν γνήσιους φιλάθλους, αλλά κάποιοι ήθελαν να καταστρέψουν τον αγώνα. Εμείς είχαμε κάνει συνεννοήσεις με τις δύο ομάδες, ώστε να μη δοθούν τα εισιτήρια στους οργανωμένους.

 

Το κλίμα πυροδοτήθηκε μόνο όταν μπήκαν οι οπαδοί της Ένωσης. Ευτυχώς στο τέλος μπορέσαμε και ολοκληρώσαμε τον τελικό. Ο Υπουργός Αθλητισμού δεν μίλησε ποτέ μαζί μου. Εμείς βάλαμε ένα στοίχημα και πήραμε ένα ρίσκο. Αμαυρώθηκε εικόνα του τελικού. Εμείς είχαμε πάρει τις διαβεβαιώσεις από τις δύο ομάδες ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά παρά την παρουσία των οπαδών των δύο ομάδων. Κάποιοι χούλιγκαν επιχείρησαν να αμαυρώσουν μια γιορτή. Αποπειράθηκαν να μετατρέψουν ένα αγώνα σε κόλαση βίας. Δεν τα κατάφεραν ο αγώνας έγινε. Και έγινε ωραίος αγώνας. Δουλειά μας ήταν να ανοίξουμε την πόρτα σε ένα μεγάλο γήπεδο και να μπουν οι φίλο του χάντμπολ μέσα. Προσπαθήσαμε να σώσουμε την εγκατάσταση και τις ζωές των φιλάθλων. Το παιχνίδι έγινε και βοήθησαν όλοι σε αυτό και πιο πολύ οι δύο ομάδες. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της πολιτείας στην προσπάθεια για την καταστολή της ωμής βίας. Αμαύρωσαν ένα αγώνα που θα μπορούσε να είναι γιορτή για το άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα. Θα αποδοθούν ευθύνες για όσα έγιναν. Εμείς ως ομοσπονδία θα είμαστε αυστηρότατοι. Δεν πρέπει να είμαστε φοβικοί απέναντι στη βία. Κανείς δε θέλει να παίζει με ελεγχόμενο κοινό. Είναι ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσει ένα ερασιτεχνικό άθλημα».