Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής: Σώοι όλοι οι επιβάτες
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (6/6) στη Χαλκιδική, όταν πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Γερακινή προς τον Πολύγυρο.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο οδικό δίκτυο Γερακινής – Πολυγύρου, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες και στους διερχόμενους οδηγούς. Η άμεση αντίδραση του οδηγού αποδείχθηκε καθοριστική για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός αντιλήφθηκε καπνούς να βγαίνουν από το πίσω μέρος του οχήματος και αμέσως ακινητοποίησε το λεωφορείο σε ασφαλές σημείο. Στη συνέχεια προχώρησε στην άμεση αποβίβαση των 15 επιβατών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν χωρίς να κινδυνεύσουν.
Λίγα λεπτά αργότερα, οι φλόγες επεκτάθηκαν στον χώρο του κινητήρα, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο πίσω τμήμα του λεωφορείου. Παρά την ένταση της φωτιάς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή προβλήματα υγείας στους επιβάτες και το πλήρωμα του οχήματος.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε περίπου στις 18:00 και στο σημείο έσπευσαν επτά πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα. Οι δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο και να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωσή της.
Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν πλέον τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, ενώ αναμένεται το πόρισμα της προανάκρισης για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μηχανική βλάβη ή άλλη αιτία.