Με το χειρότερο δυνατό τρόπο άρχισε η νέα σεζόν της Formula 1 για τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου και πλέον αναγκάζεται να ξεκινήσει από την τελευταία θέση στο Grand Prix της Μελβούρνης.
Οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές της καινούριας χρονιάς εξελίχθηκαν σε άκρως επεισοδιακές για τον Ολλανδό οδηγό στο Albert Park, όταν κατά τη διάρκεια του Q1 έχασε τον έλεγχο της Red Bull RB22 στο τέλος της κεντρικής ευθείας, καθώς το μονοθέσιο παρουσίασε ένα ασυνήθιστο γλίστρημα της ουράς στο φρενάρισμα. Το μονοθέσια έφτασε στην αμμοπαγίδα και σταμάτησε πάνω στις μπαριέρες, γεγονός που ολοκλήρωσε άδοξα την προσπάθειά του.
Ο Φερστάπεν ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του αφού δεν υπέστη κάποιο τραυματισμό, λόγω της αμμοπαγίδας και της μεγάλης απόστασης που απείχαν οι μπαριέρες και μείωσαν αισθητά την ταχύτητα τη στιγμή της πρόσκρουσης. Ο ίδιος βγήκε απ' το μονοθέσιό του δείχνοντας να πονάει λίγο στα χέρια, αλλά επέστρεψε στο pitlane με μηχανή, δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Max Verstappen is OUT of Qualifying, with no time set! 😳
Το περιστατικό προκάλεσε άμεσα κόκκινη σημαία, με τη διαδικασία του Q1 να διακόπτεται στα 7:29 πριν από τη λήξη της περιόδου. Ο 28χρονος «πιλότος» εμφανίστηκε εμφανώς εκνευρισμένος, λέγοντας πως «το αυτοκίνητο απλώς μπλόκαρε τον πίσω άξονα. Φανταστικά!» μέσω της ραδιοεπικοινωνίας.
Λίγα λεπτά αργότερα, το μονοθέσιο της Red Bull απομακρύνθηκε από την αμμοπαγίδα και η διαδικασία των κατατακτηρίων συνεχίστηκε κανονικά αλλά όχι για τον Ολλανδό, ο οποίος ήδη «πληγώθηκε» και θα αναγκαστεί να εκκινήσει από την τελευταία θέση στο κυριακάτικο Grand Prix της Μελβούρνης.