Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Τιμά αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού σινεμά
Αγαπημένους ηθοποιούς του «χρυσού» ελληνικού κινηματογράφου τιμά με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η τιμητική βραδιά για εμβληματικούς διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή της Finos Film και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης που έγινε στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2025.
Επί της ουσίας, στη διάρκεια της βραδιάς της 8ης Ιουνίου (στις 20:00) θα προβληθεί η επετειακή ταινία «Τα αστέρια είναι παντοτινά», παραγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην οποία 18 ηθοποιοί μοιράζονται με το κοινό αναμνήσεις, ιστορίες και παραλειπόμενα, εμβληματικές σκηνές από αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σπάνια αποσπάσματα και φωτογραφίες.
Μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί που θα τιμηθούν είναι:
- Βασίλης Καΐλας
- Δημήτρης Καλλιβωκάς
- Γιώργος Κωνσταντίνου
- Χλόη Λιάσκου
- Μπέτυ Λιβανού
- Σωτήρης Τζεβελέκος
- Αιμιλία Υψηλάντη
- Άννα Φόνσου
- Άγγελος Αντωνόπουλος
- Ελένη Ανουσάκη
- Μπέτυ Αρβανίτη
- Νόρα Βαλσάμη
- Γιάννης Βογιατζής
- Βαγγέλης Βουλγαρίδης
- Μάρθα Βούρτση
- Καίτη Ιμπροχώρη
- Μαρία Ιωαννίδου
- Ξένια Καλογεροπούλου
- Λάκης Κομνηνός
- Ηρώ Κυριακάκη
- Μάρω Κοντού
- Αλεξάνδρα Λαδικού
- Πόπη Λάζου
- Χρήστος Νομικός
- Γιώργος Πάντζας
- Κώστας Πρέκας
- Ελένη Προκοπίου
- Έλσα Ρίζου
- Τζένη Ρουσσέα
- Ζωζώ Σαπουντζάκη
- Νίκος Τσούκας
- Έλλη Φωτίου
Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Άκης Σακελλαρίου και ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας.