Η αντίστροφη μέτρηση για το Eurobasket του 2029 αρχίζει ουσιαστικά την επόμενη εβδομάδα, καθώς την Πέμπτη, 22 Μαΐου, στη Ρίγα θα υπάρξει η ανακοίνωση της απόφασης για τις χώρες που θα το διοργανώσουν.
Η Ελλάδα έχει καταθέσει υποψηφιότητα, όπως και η Ισπανία, η Σλοβενία, η Λιθουανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Εσθονία.
Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει από την Αθήνα για τη Ρίγα στις 20 Μαΐου προκειμένου να συμμετάσχει στις δράσεις της FIBA εκεί και προσδοκώντας φυσικά στην επιστροφή να έχει εξασφαλίσει και την ανάληψη άλλης μιας σημαντικής διοργάνωσης, μετά το Προολυμπιακό Τουρνουά το περασμένο καλοκαίρι και φυσικά το Ευρωμπάσκετ Γυναικών που έρχεται τον επόμενο μήνα (18-29 Ιουνίου).
Στην πρωτεύουσα της Λετονίας και μετά τις ανακοινώσεις για το Ευρωμπάσκετ 2029, θα διεξαχθεί και η Γενική Συνέλευση της FIBA Europe.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube
Βρείτε μας και στο spotify