Για εξάλντηση των αποθεμάτων του αμερικανικού στρατού κάνουν λόγο αξιωματούχοι του Πενταγώνου και νομοθέτες του Κογκρέσου σε περίπτωση που συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά του Ιράν.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου και στρατηγός Νταν Κέιν, ο κίνδυνος για εξάντληση των πυρομαχικών είναι κάτι παραπάνω από βέβαιος, καθώς οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στη Μέση Ανατολή από τον πόλεμο του Ιράκ. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ανοίξει «μέτωπα» σε διαφορετικές περιοχές - από τη σύλληψη του ηγέτη της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο έως την επίθεση στο Ιράν - τα οποία επηρέασαν αρνητικά σημαντικό αριθμό πυραύλων Standard Missile-3, αναχαιτιστικών Terminal High Altitude Area Defense και πυραύλων Patriot.
Την ίδια ώρα, η αμυντική βιομηχανία της χώρας αγωνίζεται εδώ και χρόνια να παράγει κρίσιμα αντιαεροπορικά αναχαιτιστικά που προστατεύουν από εισερχόμενους πυραύλους, εν μέρει λόγω της πολυπλοκότητας και της ταχύτητας της παραγωγής, με αξιωματούχους των ΗΠΑ να αναφέρουν ότι οι συνεχιζόμενες θα αφήσουν δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή απροστάτευτους από τις πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης.
«Έχουμε αρκετά αντιαεροπορικά όπλα για να αντέξουμε αντίποινα;», ανέφερε στο Politico πρώην αξιωματούχος, σχολιάζοντας ότι μια πιθανή εξάντληση των αποθεμάτων «θα έδινε επίσης τροφή σε όσους λένε ότι πρέπει να είμαστε πιο περιοριστικοί σε ό,τι δίνουμε στην Ουκρανία».
Στο μεταξύ, το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, ένας οργανισμός με έδρα την Ουάσινγκτον, εκτιμά ότι οι ΗΠΑ έχουν εκτοξεύσει έως και το 20% των αντιαεροπορικών πυραύλων Standard Missile-3 που αναμενόταν να έχουν στη διάθεσή τους το 2025, και μεταξύ 20% και 50% των πυραύλων Terminal High Altitude Area Defense. Μάλιστα, ο διευθυντής του Προγράμματος Αμύνης Πυραύλων του οργανισμού, Τομ Καράκο, ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός, πέρα από τα πυρομαχικά αεροπορικής άμυνας, κινδυνεύει να κάνει υπερβολική χρήση των πυραύλων Tomahawk για επίθεση εδάφους και άλλων όπλων ακριβείας, τα οποία είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση με το Πεκίνο.
«Είναι τραγικό να ξοδεύουμε ένα Tomahawk όταν μια βαρυτική βόμβα θα έκανε την ίδια δουλειά. Είναι τα πυρομαχικά κρούσης που πρέπει επίσης να διαχειριστούμε και να εξοικονομήσουμε για να αποτρέψουμε ή να διεξάγουμε έναν πόλεμο με την Κίνα», είπε μεταξύ άλλων.