ΕΠΣΜ: Ο «χάρτης» της νέας Α1-Ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος και η τοποθέτηση του Σάββα Δημητριάδη
Μαραθώνας Καλαμαριάς και Λαγκαδάς πήραν τα εισιτήρια ανόδου στην Α1 κατηγορία μέσω των play off ενός γύρου της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας.
Θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου στην Α1 ο Μακεδονικός Γέφυρας αν δεν έρθει στην μεγάλη κατηγορία της Ενωσης από το πουθενά, κάποια επιπλέον ομάδα, όπως συνέβη παλαιότερα.
Σε περίπτωση που ανέβει και άλλη ομάδα από τη Θεσσαλονίκη από την Α1 στη Γ' Εθνική και συγκεκριμένα ο Παύλος Μελάς, τότε θα ανεβεί στην Α1 και ο τέταρτος των πλέι οφ της Α' κατηγορίας Ποντιακός Πολυδενδρίου.
Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά το τέλος των δηλώσεων συμμετοχής στην Α1, όπου πέρσι καταληκτική ημερομηνία ήταν η 11η Ιουλίου, αλλά και αν παρθεί απόφαση ανόδου επιπλέον ομάδας από τη Θεσσαλονίκη από την Α1 στη Γ' Εθνική.
Η τοποθέτηση του Σάββα Δημητριάδη για την άνοδο στην Α1
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης μιλώντας στο «πάμε γήπεδο» για τις θέσεις ανόδου από την Α' στην Α1 είπε: «Το σίγουρο είναι ότι ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι. Αν έχουμε λιγότερες από 16 ομάδες στην Α1 μετά τις δηλώσεις συμμετοχής, τότε θα ανεβεί και ο τρίτος των πλέι οφ της Α' κατηγορίας. Από πληροφορίες που έχω θα είναι 15 και κατά μεγάλο ποσοστό θα ανέβει και η Γέφυρα.
Στη συνέχεια υπάρχει ένα εάν. Υπάρχει περίπτωση να ανεβάσουμε μια ομάδα ακόμη στη Γ’ Εθνική. Αν ανεβεί μια ομάδα ακόμη από την Α1 στη Γ’ Εθνική και ανεβεί δηλαδή και ο Παύλος Μελάς, τότε θα ανεβεί μια ομάδα ακόμη από την Α’ στην Α1. Συνολικά δηλαδή θα ανεβούν από την Α' στη Α1 επτά ομάδες (οι τρεις πρωταθλητές και οι τέσσερις πρώτοι των πλέι οφ).
Κάλεσμα έκανε ο Σάββας Δημητριάδης σε όλα τα σωματεία να παραβρεθούν στην ΓΣ της ΕΠΣΜ της 15ης Ιουνίου καθώς θα γίνουν εξαγγελίες πολύ σημαντικές για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και το κυριότερο είναι ότι θέλει να ακούσει απόψεις που μπορεί να βοηθήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».
Οι ομάδες που θα απαρτίζουν τη νέα Α1
1. Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου
2. ΑΕ Ευόσμου
3. ΑΜΣ Νικόπολη
4. Νίκη Ευκαρπίας
5. Μακεδονικός Γέφυρας (αν δεν έρθει κάποια ομάδα από ανώτερη κατηγορία από το πουθενά)
6. Παύλος Μελάς (ελπίζει ότι θα παίξει στη Γ’ Εθνική. Αν συμβεί αυτό και δεν έρθει κάποια ομάδα από ανώτερη κατηγορία, θα παίξει στην Α1 ο Ποντιακός Πολυδενδρίου).
7. ΑΟΚ Αγ. Αθανασίου
8. Κεραυνός Ωραιοκάστρου
9. Λαγκαδάς
10. Δόξα Ασσήρου
11. Θερμαϊκός Θέρμης (έχει καταθέσει υπόμνημα στην ΕΠΟ μαζί με άλλες ομάδες για να παίξει στη Γ’ Εθνική)
12. Μαραθώνας Καλαμαριάς
13. Εθνικός Πυλαίας
14. Φοίνικας Τούμπας
15. Αναγέννηση Ρυσίου
16. Νίκη Μεσημερίου