Επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας
Στο Ολυμπιακό Στάδιο επιστρέφει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2026-27, σύμφωνα με την προκήρυξη που αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη (25/6).
Όπως προβλέπεται, ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Μαΐου 2027 στο ΟΑΚΑ, σηματοδοτώντας την επιστροφή της διοργάνωσης στην Αθήνα.
Σημαντικές διαφοροποιήσεις προβλέπονται στο format της διοργάνωσης, με την πιο κομβική αλλαγή να αφορά τη League Phase. Συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα συμμετέχουν μειώνονται από 20 σε 16, ενώ διατηρούνται οι τέσσερις αγωνιστικές.
Παράλληλα, διαφοροποιείται και ο τρόπος των ζευγαρωμάτων, καθώς πλέον όλες οι ομάδες θα κληρώνονται να αντιμετωπίσουν αντιπάλους από το ίδιο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα σε σχέση με τον καταρτισμό των ομίλων και τη διαδικασία πρόκρισης.
Υποχρεωτική συμμετοχή δύο νεαρών παικτών
Αλλαγή υπάρχει και στον κανονισμό που αφορά τη χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών. Στη νέα προκήρυξη, οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να ξεκινούν με δύο παίκτες γεννημένους από το 2004 και μετά στην αρχική ενδεκάδα, αντί για έναν όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης της παρουσίας νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών στη διοργάνωση.
Κατάργηση τιμωρίας για τον τελικό
Αλλαγή καταγράφεται και στο πειθαρχικό σκέλος της διοργάνωσης, καθώς οι ποδοσφαιριστές που θα συμπληρώνουν κίτρινες κάρτες στην ημιτελική φάση δεν θα εκτίουν ποινή αποκλεισμού στον τελικό αγώνα.
Η απόφαση αυτή διαφοροποιεί σημαντικά τα δεδομένα ενόψει του τελικού, καθώς πλέον δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος απουσιών λόγω καρτών στους ημιτελικούς, κάτι που επηρεάζει τον αγωνιστικό σχεδιασμό των ομάδων.