Η Πόρτο έκανε και επίσημα την καταγγελία της, κατά του Βαγγέλη Παυλίδη για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι των «Δράκων» με την Μπενφίκα.
Οι πρωτοπόροι Πορτογαλίας απέστειλαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της χώρας την καταγγελία, κατά του Βαγγέλη Παυλίδη με αφορμή τη φάση με τον Γκαμπρί Βέιγκα στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (5/10) με την Μπενφίκα.
Το σχετικό έγγραφο έχει ήδη κατατεθεί στις διοικητικές υπηρεσίες, με τους «δράκους» να κάνουν λόγο για βίαιη συμπεριφορά του Έλληνα επιθετικού, φάση που πέρασε απαρατήρητη τόσο από τον διαιτητή Μιγκέλ Νογκουέιρα όσο και από τον VAR Μπρούνο Εστέβες, ζητώντας την τιμωρία του Παυλίδη.
Ο πρόεδρος της Πόρτο, Βίλας Μπόας δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και χαρακτήρισε το περιστατικό «ακόμα πιο σοβαρό» από το αμφισβητούμενο πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Ντενίζ Γκιουλ, και τόνισε πως οι φίλοι της Πόρτο έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται εξοργισμένοι.
🚨🔵 André Villas-Boas revela que o FC Porto vai fazer queixa da agressão de Pavlidis a Gabri Veiga. pic.twitter.com/BP8sVySxwf
«Το VAR δεν λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα. Έπρεπε να καλέσει τον διαιτητή να αναλύσει τη φάση. Λυπάμαι που δεν το έκανε», δήλωσε με έντονη απογοήτευση, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμες στιγμές ενός τόσο μεγάλου αγώνα. Η επίθεση του Παυλίδη ήταν σοβαρή και η Πόρτο θα καταθέσει καταγγελία, γιατί ήταν βίαιη ενέργεια που θα μπορούσε να τραυματίσει τον ποδοσφαιριστή μας. Το VAR έπρεπε να επέμβει».
Οι «Αετοί της Λισαβόνας» δεν το άφησαν έτσι και ανάρτησε σε ένα βίντεο στα social της ένα βίντεο στο οποίο οι ποδοσφαιριστές της δέχονται σκληρά μαρκαρίσματα, ειδικά ο Έλληνας επιθετικός που σε δυο εξ ’αυτών δέχτηκε ισάριθμες αγκωνιές.