Επειγόντως για στόπερ, ο Οτσόα στο προσκήνιο
Η πολύμηνη απουσία του Κόστα από την ενεργό δράση προκαλούν δικαιολογημένο «πονοκέφαλο» στον Αρνεσεν και τον Τούντορ καθώς επιβάλλεται η άμεση ενίσχυση της ομάδας με έναν τουλάχιστον κεντρικό αμυντικό. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα όπως είχαμε γράψει στην «Μ» είχε δοθεί η εντολή από τον Αρνεσεν για την απόκτηση ενός στόπερ καθώς και ενός επιτελικού μέσου, ενός επιθετικού και ενός γκολκίπερ. Για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν επιλογές, το βασικό όμως είναι να φανεί, που θα καταλήξει ο Δανός αθλητικός διευθυντής.
Το θέμα του Κώστα Λαίφη, του κεντρικού αμυντικού της Ανόρθωσης που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις παραμένει στο προσκήνιο καθώς ο Αρνεσεν έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον αθλητικό διευθυντή της Κυπριακής ομάδας, τον κ. Φάλκς. Ακόμη υπάρχει η περίπτωση του 30χρονου Ολλανδού κεντρικού αμυντικού Ρόν Ντε Φλάαρ που είναι ελεύθερος από τα μέσα Αυγούστου, είχε προταθεί στον ΠΑΟΚ στην μεταγραφική περίοδο των ελευθέρων παικτών (το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου) όμως τότε δεν είχε προχωρήσει η περίπτωσή του.
Οτσόα για δανεικός
Το όνομα του Μεξικανού γκολκίπερ Γιγιέρμο Οτσόα, το είχαμε αναφέρει το καλοκαίρι στην «Μ» και τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο Οτσόα έχει συμβόλαιο με την Μάλαγα, στην Ισπανία όμως δεν αγωνίζεται, παραμένει παραγκωνισμένος και χθες σε δημοσιεύματα του ξένου τύπου γίνεται αναφορά για τον ΠΑΟΚ. Ο μάνατζερ του Οτσόα, όταν ρωτήθηκε από την «Μ» αποκάλυψε πως ο Μεξικανός έχει προταθεί από έλληνα ατζέντη στον Αρνεσεν. Ο Δανός του είπε πως θα δώσει την πρόταση στους σκάουτερ του ΠΑΟΚ και θα αξιολογηθεί σοβαρά η περίπτωσή του. Το σενάριο για τον Οτσόα, είναι εφόσον το αποφασίσουν οι επιτελείς του Δικεφάλου να αποκτηθεί με την μορφή δανεισμού για έξι μήνες και θα υπάρχει όψον αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ο Ρούζνιτς για τον Σπόραρ
Το όνομα του Σλοβένου στράικερ Αντράζ Σπόραρ επανήλθε χθες στο προσκήνιο μετά από σχετικά δημοσιεύματα.
Μάλιστα χθες στην γαλλική ιστοσελίδα footballski.fr, σε κείμενο για τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν στο άμεσο μέλλον να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο, έγινε ιδιαίτερη μνεία στον Σπόραρ.
Αναφέρεται ότι αγγλικές ομάδες έχουν παρακολουθήσει την περίπτωσή του, αλλά και ότι θέλει να οδηγήσει την Ολίμπια Λιουμπλιάνας σε επιτυχίες, πριν φύγει στο εξωτερικό. Σε εκείνο το σημείο υπογραμμίζεται ότι για τον 21χρονο ποδοσφαιριστή ενδιαφέρονται ο ΠΑΟΚ, η Στουρμ Γκρατς, η Αούστρια Βιέννης. Ακόμη σημειώνεται ότι μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως φουνταριστός, όσο και ως περιφερειακός επιθετικός.
Ο Σπόραρ είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Σλοβενίας, ενώ από το 2012 μέχρι σήμερα έχει σημειώσει 42 γκολ σε 91 εμφανίσεις με την Ολίμπια. Επίσης έχει ψηφιστεί ως κορυφαίος παίκτης του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος Σλοβενίας.
Για τον Σπόραρ, ο ατζέντης του Αμίρ Ρούζνιτς έλεγε χθες στην «Μ»: «Προς το παρών δεν έχουμε μιλήσει με κάποιον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζω όμως, αν κάποιος από τον ΠΑΟΚ μίλησε με την διοίκηση της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, στην οποία ανήκει ο παίκτης».