Επαφή με Μπιλμπάο για Αουρτενέτσε (video)
Εντείνει τις προσπάθειές του για την απόκτηση στόπερ ο ΠΑΟΚ με τον Φρανκ Άρνεσεν να βρίσκεται σε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με αρκετές περιπτώσεις αμυντικών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα μετόπισθεν του Δικεφάλου.
Τις τελευταίες ώρες η περίπτωση ποδοσφαιριστή που φαίνεται πως κερδίζει έδαφος είναι αυτή του Γιον Αουρτενέτσε.
Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής ανήκει στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην οποία άρχισε να καθιερώνεται σε ηλικία 18 ετών και συγκεκριμένα την σεζόν 2010-11 όταν έγραψε 15 συμμετοχές. Επί Μαρτσέλο Μπιέλσα ο Αουρτενέτσε έγινε βασικός και αναντικατάστατος και την περίοδο 2011-12 ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League, σημειώνοντας, συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις 54 παρουσίες.
Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε και την σεζόν 2012-13, με 31 συμμετοχές, αλλά η έλευση του Βαλβέρδε στην Μπιλμπάο, το καλοκαίρι του 2013, τον άφησε πίσω. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δεν τον πίστεψε, με αποτέλεσμα την περίοδο 2013-14 να δοθεί δανεικός στη Θέλτα, με την οποία έγραψε 20 παρουσίες. Την σεζόν 2014-15 έκανε μόλις επτά συμμετοχές με την Μπιλμπάο και φέτος οι Βάσκοι θέλουν να τον παραχωρήσουν με την μορφή δανεισμού.
Περισσότερες πληροφορίες στην σημερινή «Μ».