Ελλάδα: Με προβλήματα άρχισε η προετοιμασία για Ρουμανία και Πορτογαλία
Με 15 παίκτες πραγματοποιήθηκε σήμερα (25/6) η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις αναμετρήσεις με τη Ρουμανία (2/7, Οραντέα) και την Πορτογαλία (5/7, Sunel Arena), για το τελευταίο «παράθυρο» της πρώτης φάσης των προκριματικών του FIBA World Cup 2027.
Οι διεθνείς είχαν ξεκινήσει από την Τρίτη με ατομικά προγράμματα στο κλειστό της Γλυφάδας, ενώ από σήμερα το τεχνικό επιτελείο με επικεφαλής τον Βασίλη Σπανούλη προχώρησε στην πρώτη κανονική ομαδική προπόνηση, ανεβάζοντας ρυθμούς ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων.
Ποιοι απουσιάζουν
Από την προετοιμασία απουσιάζουν ο Ντίνος Μήτογλου και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας.
Εκτός έμεινε και ο Δημήτρης Μωραΐτης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ασθένεια και δεν συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση.
Με Περσίδη στο ρόστερ
Στο μεταξύ, στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου έχουν τεθεί οι Νίκος Περσίδης, Νίκος Πλώτας και Γιάννης Καρακώστας, οι οποίοι προστέθηκαν στο ρόστερ για να καλυφθούν τα κενά και να ενισχυθεί το βάθος της ομάδας ενόψει των δύο αναμετρήσεων.
Αναλυτικά, οι παίκτες που συμμετείχαν στην προπόνηση της Εθνικής Ανδρών ήταν οι εξής: Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Κουζέλογλου, Γιώργος Τσαλμπούρης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Νάσος Μπαζίνας, Δημήτρης Φλιώνης, Όμηρος Νετζήπογλου, Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, Νίκος Τουλιάτος, καθώς και οι Νίκος Περσίδης, Νίκος Πλώτας και Γιάννης Καρακώστας.
Τη Δευτέρα (29/6) θα διεξαχθεί η media day της επίσημης αγαπημένης, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΟΚ.