Έκρηξη κοντά σε τέμενος σε προάστιο της Λιόν
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από χθες η Γαλλία με τρεις επιθέσεις να έχουν σκορπίσει, τον θάνατο, τον τρόμο και τον πανικό στους πολίτες.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από επίθεση με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στο Παρίσι, μία μόλις ημέρα μετά τη φονική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo, μια έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος σε προάστιο της Λίον, στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, στη νότια Γαλλία.
Αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν αμέσως στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διαπιστώθηκε πως από την έκρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες.

Ο δήμαρχος της πόλης, Perrut Bernard, εξέφρασε την ανησυχία του ότι το χτύπημα αυτό ίσως σχετίζεται με την χθεσινή επίθεση στην Charlie Hebdo, ενώ πηγή της Περιφέρειας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Η εισαγγελία της Βιλφράνς-σιρ-Σαόν θα κάνει ανακοινώσεις στους δημοσιογράφους τις προσεχείς ώρες.
πηγή: protothema.gr