Θα πρέπει κάποιος να γυρίσει στις 20 Σεπτεμβρίου για να βρει την τελευταία νίκη του Άρη στο Πρωτάθλημα. Δηλαδή περίπου 1,5 μήνα πριν. Οι κιτρινόμαυροι έμειναν στο 0-0 με τον Αστέρα στο «Κλ. Βικελίδης» στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής και συμπλήρωσαν έξι σερί ματς στη Super League χωρίς επιτυχία. Ο Γαλανόπουλος άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες από το 24', λόγω αποβολής για μαρκάρισμα στον Γιαμπλόνσκι. Αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο φινάλε.
Αποβολή του Γαλανόπουλου μόλις στο 24'
Στην πρώτη τελική του ματς ο Αστέρας άγγιξε το 0-1. Στο 7' ο Κετού δοκίμασε το πόδι του και είδε τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα να καταλήγει άουτ, ενώ οι Αρκάδες απείλησαν και στο 20' με σουτ του Σιλά που απέκρουσε ο Διούδης.
Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν μόλις στο 24'. Ο Γαλανόπουλος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Γιαμπλόνσκι και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Αποχώρησε απογοητευμένος από το γήπεδο και, μάλιστα, με χαρακτηριστική κίνηση ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο.
Οι κιτρινόμαυροι φάνηκαν απειλητικοί στο 36'. Στην εκτέλεση φάουλ του Μόντσου, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ και στην εξέλιξη το σουτ του Φατιγκά μέσα από την περιοχή με το δεξί έφυγε άουτ.
Στο 39' χρειάστηκαν τα αντανακλαστικά του Διούδη σε δυνατό σουτ του Νίκου Καλτσά, ο οποίος ανενόχλητος επιχείρησε προς την εστία, μετά την προσποίηση στον Φατιγκά, αλλά ο κίπερ του Άρη του είπε «όχι».
Ακόμη δύο δοκάρια για τον Αστέρα
Ο Αστέρας μπήκε πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51' ο Γιαμπλόνσκι βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος του πέναλτι, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ και στο 56' ακολούθησε τεράστια ευκαιρία για τον Άρη, με εξ' επαφής κεφαλιά του Σούντμπεργκ από τη μικρή περιοχή, που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος.
Στο 60' χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Αστέρα: Το σουτ του Κετού έδιωξε ο Διούδης, ο Γκιοακίνι πήρε το ριμπάουντ και με προβολή έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι!
Ο Διούδης στο 62' φώναξε παρών σε διαγώνιο πλασέ του Γιαμπλόνσκι και στην εξέλιξη της φάσης το νέο σουτ του Γιαμπλόνσκι κόντραρε στον Φατιγκά και πέρασε κόρνερ.
Ο Οκό στο 68' πάτησε περιοχή από τα αριστερά, όμως, δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 78' ο Καλτσάς άλλαξε από το δεξί στο αριστερό, σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και έφυγε κόρνερ.
Από την εκτέλεσή του στο 79', η κεφαλιά του Οκό κατέληξε άουτ και στο 85' ο Αστέρας είχε και τρίτο δοκάρι. Ο Μπαρτόλο ξεπέρασε τον Διούδη, πλάσαρε από πλάγια θέση, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και πέρασε εκτός. Το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
*Απογοητευμένοι στο φινάλε οι ποδοσφαιριστές του Άρη.
MVP
Ο Σωκράτης Διούδης ήταν καταλυτικός για να κρατηθεί το μηδέν, σε ένα ματς που ο Άρης δέχθηκε πίεση στο δεύτερο ημίχρονο.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Ζαμπαλάς απέβαλλε χωρίς δεύτερη σκέψη τον Γαλανόπουλο στο 24' για σκληρό φάουλ στον Γιαμπλόνσκι.