Ο Χρήστος Ραγκάτσης αναλύει και δίνει τα προγνωστικά του για τις σημερινές αναμετρήσεις στην Ισπανία.
Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε πρόσφατα ο τεχνικός της Ράγιο, Πάκο Χέμεθ. «Έγινα προπονητής για να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι, όχι μόνο για να κερδίζω. Θέλω οι ομάδες μου να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Όταν επιλέγω ποδοσφαιριστές, ενδιαφέρομαι για τον χαρακτήρα τους και την παιδεία τους. Η παιδεία ξεκινά από το σπίτι. Οι γονείς πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους. Το μεγάλο πρόβλημα, παγκοσμίως, στις ακαδημίες ποδοσφαίρου, είναι οι γονείς».
PRIMERA – ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
ΓΡΑΝΑΔΑ - ΜΠΑΡΤΣΑ: Η Γρανάδα αυτοκτόνησε στην ήττα από το Λεβάντε. Παραμένει σταθερά εντός της επικίνδυνης ζώνης. Έχει δώσει ένδεκα παιχνίδια στο γήπεδό της, έχει κερδίσει τα δύο κι έχει σκοράρει μόλις έξι γκολ.
Η Μπάρτσα ήταν απογοητευτική στο 0-1 από τη Μάλαγα. Σε συνδυασμό με το διπλό της Ρεάλ στο Έλτσε, βρέθηκε στο -4 από την κορυφή. Την Τρίτη κέρδισε, στο Μάντσεστερ, 2-1 τη Σίτι για τους «16» του ChampionsLeague. Απουσιάζει ο τιμωρημένος Πικέ.
ΡΑΓΙΟ - ΛΕΒΑΝΤΕ: Η Ράγιο πάλεψε στο Μπιλμπάο αλλά από ένα γκολ του Αντούριθ στα τελευταία λεπτά έχασε 0-1 από την Αθλέτικ. Απέχει τέσσερις βαθμούς από το Λεβάντε, την πρώτη ομάδα που βρίσκεται μέσα στην επικίνδυνη ζώνη. Στο πιο πρόσφατο εντός, νίκησε 2-0 τη Βιγιαρεάλ. Στο Βαγέκας έχει κερδίσει τρία από τα ένδεκα παιχνίδια της.
Χρειάστηκε να κοιμηθούν οι θεοί του Ολύμπου ώστε το Λεβάντε να νικήσει τη Γρανάδα. Έχει βγάλει μόλις ένα διπλό σε δώδεκα εξόδους.
Ο τεχνικός της Ράγιο, Πάκο Χέμεθ, θα έδινε μεγαλύτερη απόδοση στον άσο.
ΑΛΜΕΡΙΑ - ΝΤΕΠΟΡ: Στο «Καλδερόν», η Αλμερία δέχτηκε τρία γρήγορα γκολ κι έχασε εύκολα 0-3 από την Ατλέτικο. Απέχει ένα βαθμό από την επικίνδυνη ζώνη. Στο γήπεδό της δυσκολεύεται. Μετρά μόλις μία νίκη σε 11 εντός.
Η Ντέπορ δεν άξιζε να χάσει από τη Θέλτα. Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και πλήρωσε τα λάθη στην άμυνά της. Στα δύο πιο πρόσφατα εκτός, κέρδισε 2-1 τη Ράγιο κι έχασε 0-2 από τη Ρεάλ.
Δε βγαίνει κάτι.
ΜΑΛΑΓΑ - ΧΕΤΑΦΕ: Η Μάλαγα έκανε καταπληκτικό παιχνίδι στο «Καμπ Νόου» όπου νίκησε δίκαια 1-0 τη Μπάρτσα. Στα δύο πιο πρόσφατα εντός, νίκησε 1-0 τη Βαλένθια κι έχασε 0-2 από την Εσπανιόλ. Κρίνονται σημαντικές οι επιστροφές του αμυντικού χαφ Καμάτσο και του επιθετικού Άμραμπατ που εξέτισαν τις ποινές τους.
Η Χέταφε ήταν πολύ καλή για 70 λεπτά στο 2-1 επί της Εσπανιόλ. Το πρωί της Πέμπτης και χωρίς κανείς να το περιμένει, ο τεχνικός Κίκε Σάντσεθ Φλόρες υπέβαλε την παραίτησή του. Σα να μην έφτανε αυτό, ο οργανωτής Σαμίρ έφυγε για ομάδα της Κίνας απ’ όπου, για τα επόμενα τρία χρόνια, θα παντελονιάσει 11 εκ. έουρος! Τη Χετάφε θα κοουτσάρει απόψε ο προπονητής της Β’ ομάδας, Πάμπλο Φράνκο που δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο αμυντικό χαφ Μεντί Λασέν.
Η Μάλαγα ήταν σούπερ στο «Καμπ Νόου», έχει ψυχολογία και δύο σημαντικές επιστροφές. Η Χετάφε έγινε άνω κάτω κι έχω την εντύπωση ότι οι ποδοσφαιριστές θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις. Θ’ ασχοληθώ με τον άσο.
SEGUNDA – ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
ΟΣΑΣΟΥΝΑ - ΛΟΥΓΚΟ: Η Οσασούνα διανύει περίοδο κάμψης. Μετρά τρεις σερί ήττες χωρίς να σκοράρει. Στα δύο πιο πρόσφατα εντός έχασε 0-1 από τη Σαραγόσα και με το ίδιο σκορ από τη Γιαγκοστέρα.
Το Λούγκο προέρχεται από την πολύτιμη νίκη επί της Ρέκρε. Δεν έχει σκοράρει στα τρία πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια του.
Τα λέμε…
ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ - ΑΛΑΒΕΣ: Η Σαμπαντέλ ήταν ανύπαρκτη στην Πονφεράδα. Με τον εξτρέμ Κογιάντες απόντα λόγω τραυματισμού, δεν έκανε φάση. Ο Κογιάντες επιστρέφει.
Η Αλαβές πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση στο εντυπωσιακό 4-0 επί της Σαραγόσα. Στα δύο πιο πρόσφατα εκτός απέσπασε λευκές ισοπαλίες από Ρέκρε και Μπάρτσα Β’.
Τα ξαναλέμε…
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Η Βαγιαδολίδ παίζοντας με 10 από το 25ο λεπτό, έχασε 0-2 στην Τενερίφη. Πέρα από το ματς, έχασε και τον πιο επικίνδυνο επιθετικό της, Γιόναθαν Περέιρα, που αποβλήθηκε. Επιπρόσθετα, είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του καλύτερου εξτρέμ της ομάδας, Μοχίκα, που δεν έπαιξε στα Κανάρια και δεν έβγαλε ολόκληρη προπόνηση μέσα στην εβδομάδα. Στο «Θορίγια» έχασε από τη Λας Πάλμας και δεν κέρδισε τη Μπέτις.
Η Σπόρτινγκ σκόρπισε τη Μιραντές κι έπιασε τη Λας Πάλμας στην κορυφή. Με τέσσερις ήττες και εννέα ισοπαλίες, παραμένει αήττητη μακριά από το Χιχόν. Ταξίδεψε πλήρης και με 2.000 οπαδούς στο πλευρό της.
Η Βαγιαδολίδ έχει την πίεση, το άγχος αλλά και τις απουσίες. Η Σπόρτινγκ παίζει ελεύθερα και είναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Θα ρισκάρω στο διπλό.
ΜΠΑΡΤΣΑ Β’ - ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Η Μπάρτσα Β’ δέχτηκε ένα αστείο γκολ από πλάγιο άουτ κι έχασε από τη Γιαγκοστέρα. Επιπρόσθετα, έχασε και τον Μουνίρ που αποβλήθηκε. Οι νεαροί Καταλανοί δεν είναι σε καλή κατάσταση. Μετρούν έξι ήττες σε 13 εντός.
Η Μαγιόρκα ήταν απολαυστική στο 3-0 επί της Οσασούνα. Κρίνεται κάτι παραπάνω από σημαντική η επιστροφή του ταλαντούχου εξτρέμ Μάρκο Ασένσιο που εξέτισε την ποινή του, αποτελούν πλήγμα οι απουσίες των ακραίων μπακ Θεντρός και Μπίγκας. Έχει να βγάλει διπλό τις αρχές Νοέμβρη.
Οι πιτσιρικάδες της Μπάρτσα Β’ δείχνουν να μην έχουν ψυχολογία. Το ματς είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μάρκο Ασένσιο. Θα ρισκάρω στο διπλό.
ΤΡΙΑΔΑ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 2
ΜΑΛΑΓΑ – ΧΕΤΑΦΕ 1
ΜΠΑΡΤΣΑ Β΄ – ΜΑΓΙΟΡΚΑ 2