Όπως τόνισε στο NewsNation Αμερικανός αξιωματούχος, Τραμπ και Ζελένσκι έχουν συμφωνήσει ήδη για την ειρήνη στην Ουκρανία, με τον γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Ρουστέμ Ουμέροφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, να επιβεβαιώνει τη συμφωνία για τους «βασικούς όρους» της συμφωνίας που παρουσιάστηκε στη Γενεύη. «Εκτιμούμε τις παραγωγικές και εποικοδομητικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και των ΗΠΑ, καθώς και τις σταθερές προσπάθειες του Προέδρου Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο», ανακοίνωσε μέσω Χ (πρώην Τwitter) ο Ουμέροφ.
Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε ότι η αμερικανική και η ουκρανική αντιπροσωπείες κατέληξαν σε κοινή κατανόηση για μερικούς όρους της συμφωνίας, που συζητήθηκε στη Γενεύη, με το Κίεβο πλέον να στηρίζεται στους Ευρωπαίους ετέρους τους για τα επόμενα βήματα. «Ανυπομονούμε να οργανώσουμε μια επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν τον Νοέμβριο, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα τελικά βήματα και να επιτευχθεί συμφωνία με τον Πρόεδρο Τραμπ», πρόσθεσε ο Ουμέροφ.
Άλλωστε, ΗΠΑ και Ουκρανία αναμένεται να συνεχίσουν τις εργασίες τους για το σχέδιο 28 σημείων, το οποίο έχει επικριθεί ευρέως ως ευνοϊκό για τη Μόσχα, αν και η Ουάσινγκτον δηλώνουν ότι θα αλλάξει η εν λόγω πρόταση.