Δικαίωση της ΑΕΚ

Δικαίωση της ΑΕΚ

Μετά από τέσσερις μήνες η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έβγαλε απόφαση για την επίσημη θέση των κιτρινόμαυρων, στην οποία τόνιζαν πως δεν εμπιστεύονταν την Ομοσπονδία. 


Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως δεν προκύπτει ότι οι μομφές των κιτρινόμαυρων ήταν αναληθείς και ότι δεν τίθεται θέμα περί συκοφαντικής δυσφήμησης των θεσμοθετημένων οργάνων της ΕΠΟ. 

 

«Η ανακοίνωση έχει επικριτικό περιεχόμενο αφού αποδίδει στα πρόσωπα αυτά (ΕΠΟ) ευθύνη για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνεπώς δεν προκύπτει ότι οι εν λόγω μομφές ήταν αναληθείς ούτε ότι τυχόν αναλήθεια ήταν σε γνώση της ΠΑΕ. Μάλιστα, προκύπτει από την πληθώρα των προσκομιζόμενων δημοσιευμάτων ότι ο Τύπος βρίθει από δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ με αναφορά μάλιστα σε συγκεκριμένα περιστατικά που τυγχάνουν ποινικής αξιολόγησης. 

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει δικαιολογημένο ενδιαφέρον να εκφράσει την αξιολογική της κρίση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τα πρόσωπα που ελέγχουν τη διεξαγωγή του. Το δικαίωμα αυτό συνιστά ενάσκηση της ελευθερίας του λόγου και έχει νομικό έρεισμα στιο άρθρο 11 του Συντάγματος. 

Η επίδικη ανακοίνωση είναι μεν δυσφημηστική για τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς πλην όμως το ειδικότερο περιεχόμενό της αν και οξύτατο δεν υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο για την έκφραση της άποψης με συνέπεια να μην προκύπτει ο σκοπός εξύβρισης των θεσμοθετημένων οργάνων της ΕΠΟ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης.