Διασυρμός και καμπανάκι (VIDEOS)
Απογοητευτικός Ηρακλής, τραγική η άμυνά του και ήττα δια περιπάτου με 5-1 από την ΑΕΚ. Πλέον ο προβληματισμλός αυξάνεται καθώς τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τους κυανόλευκους.
Δεν ήταν η ήττα αλλά ο τρόπος που αυτή ήρθε. Χωρίς προσπάθεια, χωρίς πειθαρχία, με μία τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, με κακή άμυνα σε όλο τον αγώνα, με αδυναμίες στην οργάνωση, με, με, με, με…
Ήταν εφιαλτικό το πρώτο ημίχρονο για τον Ηρακλή. Οι κυανόλευκοι αδυνατούσαν να οργανώσουν μια επιθετική προσπάθεια της προκοπής (ο απολογισμός της μίας τελικής σε 45 λεπτά τα λέει όλα) ενώ αμυντικά ήταν τρομερά ευάλωτοι.
Αποτέλεσμα της αδυναμίας τους ήταν να δεχτούν δύο γκολ που εύκολα θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Το σκορ άνοιξε στο 31’ ο Βάργκας με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από υπέροχη σέντρα του Μπαρμπόσα. Τρία λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος έκανε πάλι μια πολύ όμορφη προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Αραβίδη που με σουτ έκανε το 2-0.
Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να αντιδράσει και απλά ήλπιζε πως κάτι καλύτερο θα μπορέσει να πετύχει στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος ρίσκαρε ρίχνοντας στον αγώνα τους Ρομάνο, Μπουλούτ. Ο Ηρακλής, όμως, δεν μπορούσε να συνέλθει αγωνιστικά. Και αν στα πρώτα λεπτά έδειξε τουλάχιστον ανασταλτικά να είναι καλύτερος, έδειξε και πάλι αδυναμία στο 60’ όταν ο Βάργκας με σουτ έκανε το 3-0.
Ο Βέλλιος στη μόνη ευκαιρία που του δόθηκε να σκοράρει στο 64’, έκανε το 3-1 και επέτρεψε στον Ηρακλή έστω και προσωρινά να «ζωντανέψει». Προσωρινά γιατί ο Μπαρμπόσα δύο λεπτά αργότερα με σουτ που γκέλαρε στον Στάμου, σημείωσε το 4-1.
Ο εφιάλτης ολοκληρώθηκε στο 90' με τον Μπουονανότε να πετυχαίνει το 5-1 με προβολή. Πλέον ο Ηρακλής καλείται να συνέλθει άμεσα γιατί το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι πολύ δύσκολο.
ΑΕΚ: Μπαρόχα, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σιμόες (83’ Κορδέρο), Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Βάργκας (74’ Μπουονανότε), Αραβίδης (54’ λ.τ. Κρισάντους)
ΗΡΑΚΛΗΣ: Περνίς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς (46’ Ρομάνο), Μακρής, Πουρτουλίδης (70’ Περόνε), Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46’ Μπουλούτ), Πασάς, Βέλλιος