Διαδηλώσεις σε Γερμανία και Παρίσι υπέρ της Ελλάδας

Διαδηλώσεις σε Γερμανία και Παρίσι υπέρ της Ελλάδας
Με συνθήματα υπέρ της Ελλάδας χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε ευρωπαϊκές πόλεις. Τα μηνύματα για ελπίδα στην Ευρώπη και οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης
 
 

Εκατοντάδες άνθρωποι, 1.800 σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας στην Ελλάδα.

 

Οι διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση "Κάνουμε αλλιώς την Ευρώπη" ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διάφορων αριστερών οργανώσεων και των γερμανικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων Die Linke και Grunen.

 

Η ειρηνική πορεία ξεκίνησε από μια πλατεία της συνοικίας Κρόιτσμπεργκ και θα καταλήξει στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Το πλήθος φώναζε συνθήματα υπέρ των μεταναστών, καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων.

 

Διαδηλώσεις και στο Παρίσι: "Η Ελλάδα μία ελπίδα για την Ευρώπη"

Το κάλεσμα, που δίνεται μέσω Ίντερνετ, συνυπογράφουν πολλές εναλλακτικές οργανώσεις, γαλλικές και ευρωπαϊκές, σύλλογοι, συνδικάτα, αριστερά γαλλικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετέχει και η συλλογική πρωτοβουλία που με σύνθημα: «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» που έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές.

 

news247.gr