Δεν έχουν δικαίωμα χαλάρωσης
Του Σταύρου Κόλκα
Αυτό που έχω στο μυαλό μου μετά το 5-0, είναι το πώς θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να μου προσφέρει κάποιες στιγμές άγχους. Έτσι με έχει μάθει καιρό τώρα.
Πραγματικά όμως όσο και να έχω την άρνηση στο μυαλό μου, ήταν η εικόνα της Μπρόντμπι τέτοια που πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω το πώς δεν θα βρούνε χώρους οι Κίτσιου – Κωνσταντινίδης, ο Ροντρίγκεζ με τον Μακ. Είναι πραγματικά αδύνατο.
Η άμυνα που έχω στο μυαλό μου, αυτό δηλαδή που με κάνει να πιστεύω πως ακόμη και με το 5-0 η ομάδα δεν θα είναι χαλαρή, είναι πως η δομή του ρόστερ είναι τέτοια ώστε κανένας παίκτης δεν μπορεί να δώσει δικαίωμα στον Τούντορ σε αυτή τη φάση.
Άλλο να είναι σε κακή μέρα, αυτό συμβαίνει στους πάντες, άλλο να μπει χαλαρά και αδιάφορα. Και το επικίνδυνο με το μαξιλαράκι των πέντε γκολ είναι το δεύτερο. Να είσαι χαλαρός και αδιάφορος.
Ελπίζοντας λοιπόν να μη ζήσουμε καμία απολύτως συγκίνηση σήμερα, ημέρα γενεθλίων μου άλλωστε, περιμένουμε την αναμέτρηση. Στα γενέθλιά μου έζησα τον αποκλεισμό από τη Χίρενφέιν, παραμονές γενεθλίων μου αλλά που τα άγγιξαν λόγω παράτασης έζησα το έπος της Πόλης.
Το θέμα είναι τι κάνουμε με την επιστροφή μας. Στα Γιάννενα αναμένεται μάχη και μετά διακοπή. Δεν πρέπει η ομάδα να πάει στη διακοπή με κακό κλίμα, πρέπει να δείξει χαρακτήρα και να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα.
Η απουσία του φορ είναι ξεκάθαρη όσο ανεβαίνει ο δείκτης δυσκολίας των αντιπάλων. Κακά τα ψέματα, σε κλειστές άμυνες με τα σημερινά δεδομένα θα έχουμε θέμα.
Είναι ο Μπόακι παίκτης που μπορεί να κάνει δουλειά; Είναι σίγουρα σέντερ φορ, έχει σίγουρα κάποια σεβαστά νούμερα για τα πρωταθλήματα που έπαιξε σε συνδυασμό με την ηλικία του.
Δεν γνωρίζω τον χαρακτήρα του, δεν γνωρίζω πόσο σοβαρά έχει πάρει το ποδόσφαιρο, δεν γνωρίζω τίποτα άλλο που να αφορά τον παίκτη πλην κάποιων αγώνων του που έχω δει και των στατιστικών του.
Η αλήθεια πάντως είναι πως ο Άρνεσεν τέτοιους θέλει. Ακόμη και τώρα που λείπουν από το ρόστερ οι έμπειροι.
Όσο για τον Ταϊβόνεν, ο ΠΑΟΚ λέει πως έχει κλείσει στη Σάντερλαντ αλλά στην Αγγλία μέχρι την ώρα που γράφω το κείμενο δεν έχει γραφτεί λέξη.
Ο Άρνεσεν έχει διάφορα τρικ στον τρόπο δουλειάς του, δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά πως η διαρροή για συμφωνία Σάντερλαντ – Τοϊβόνεν δεν ήταν δική του και περιμένω να δω κάτι επίσημο.
Η λογική λέει πάντως πως δεν γίνεται να μην έχει κλείσει στους Άγγλους.