«Δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις να αποκλείσουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη»

«Δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις να αποκλείσουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη»

«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει μεγάλος αριθμός χωρών που θα κάνει το παν για να τη βοηθήσει, αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία».

 

Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, και πρόσθεσε πως: «Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν, και το λέμε με φιλική στοργή και την εγγύτητα όσων γνωρίζουν τις δυσκολίες του ελληνικού λαού, ότι υπάρχει και μία ισχυρότατη πίεση για να χρησιμοποιηθεί αυτό το παράθυρο που ανοίγεται ώστε να κλείσουν οριστικά οι λογαριασμοί με την Ελλάδα και να αποκλεισθεί από την Ευρωζώνη».

Ακόμη, προειδοποίησε ότι οι πιέσεις προέρχονται κυρίως από χώρες που εισήλθαν πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και «θεωρούν αναγκαίο να δοθούν απαντήσεις».