COACH ΒΟΧ ΤΟ ΒΟΧ INTERVIEW Γεωργιάδης # Λύτρας

COACH ΒΟΧ ΤΟ ΒΟΧ INTERVIEW  Γεωργιάδης # Λύτρας

Γεωργιάδης Θόδωρος, προπονητής 25ης Μαρτίου

 

Όταν παίζεις με μία ομάδα που είναι στην ίδια βαθμολογική θέση, όποιος χάνει την ευκαιρία δέχεται το γκολ. Εμείς δεν το καταφέραμε και μοιραία χάσαμε.

 

Ετοιμάζουμε την ομάδα για την επόμενη σεζόν.

 

Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι, με λίγες εξαιρέσεις, 17-18 χρονών. Είναι πολύ δύσκολο να συνδυαστεί η υποδομή με τον ανταγωνισμό. Όλες οι ομάδες στην Α' κατηγορία έχουν πέντε έξι παίκτες βασικό κορμό και τα νέα παιδιά, εμείς ούτε το βασικό κορμό δεν έχουμε φέτος.

 

Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, με την προϋπόθεση να πλασιώνονται από το βασικό κορμό.

 

Θα προσπαθήσουμε τον Ιανουάριο να αποκτήσουμε τρεις παίκτες και με τα νέα παιδιά και το δέσιμο αυτών που θα έρθουν, να κάνουμε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο.

 

Υπάρχουν πολλά παιδιά που δουλεύουν το Σάββατο και δεν μπορούν να παίξουν και στο δεύτερο γύρο που οι αγώνες θα διεξάγονται Κυριακή θα μπορούν να έρχονται. Έχουμε τρεις βασικούς που σήμερα έλειπαν και αν έπαιζαν θα το παίρναμε το παιχνίδι περπατώντας.

 

Δεν έχουν μεγάλη διαφορά οι ομάδες μεταξύ τους. Ακόμα και εμείς με τις πρώτες ομάδες χάσαμε με μικρότερο σκορ.Φέτος δε νομίζω ότι είναι το ίδιο το επίπεδο με το περσινό. Ξεχωρίζουν μόνο τρεις με τέσσερις ομάδες. Οι άλλες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο.

 

Εμείς έχουμε την ιδιομορφία να έχουμε 7-8 ποδοσφαιριστές από Θεσσαλονίκη που ήρθαν να πλαισιώσουν την ομάδα και είναι πολύ δύσκολο, καθώς κάνω προπόνηση με το παιδικό. Η ομάδα σήμερα είναι το παιδικό.Αυτό όμως είναι καλό, γιατί παίρνουν παιχνίδια τα παιδιά και ευελπιστώ να πάμε καλύτερα στο δεύτερο γύρο.

 

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα να δίνει τόσο χώρο και χρόνο στα νέα παιδιά. Όλοι έχουν πλαισιωθεί με έμπειρους και μισθοφόρους ποδοσφαιριστές. Εμείς αυτό δεν κάναμε. Ακούμε μπάτζετ 20.000-30.000 ευρώ, που για μένα δεν είναι σωστό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό δίνουμε το χώρο και το χρόνο στα νέα παιδιά μαζί με κάποιους μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να ασχοληθούν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για να κάνουμε μία καλή ερασιτεχνική ομάδα. Πού αλλού να πας από το Α' τοπικό;

 

Πιστεύω ότι του χρόνου η 25η Μαρτίου θα πρωταγωνιστήσει, είτε Α' είτε Β' κατηγορία και θα έχει μία ομάδα μοντέλο, γιατί έχουμε από πίσω 20 παιδάκια που έχουν όρεξη για να παίξουν.

 

Ο προπονητής της Αναγέννησης Σφενδάμης αποχώρησε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, για έκτακτο λόγο και δεν κατέστη δυνατόν να μας κάνει δηλώσεις.

 

Λύτρας Γιώργος, πρόεδρος Αναγέννησης Σφενδάμης 

 

Αγωνιστικά τα αποτελέσματα της ομάδας είναι πλασματικά. Πολλή ατυχία, πολλοί τραυματισμοί. Η ομάδα έχει νέα παιδιά.Ξεκινήσαμε μία νέα προσπάθεια, αυτό είναι το τίμημα, σιγά σιγά θα έρθουν οι επιτυχίες και ελπίζουμε και η παραμονή.

 

Υπάρχουν ελαφρυντικά, γιατί την περασμένη χρονιά όλοι οι παίκτες ήταν αμειβόμενοι που έφυγαν και εμείς που αναλάβαμε φέτος, που είμαστε παλιοί ποδοσφαιριστές, ως νέα διοίκηση, είπαμε να προωθήσουμε το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και όχι το ερασιτεχνικό-επαγγελματικό.

 

Για μένα δε συνδυάζονται έννοιες, όπως επαγγελματισμός με αμοιβή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα μας όπως έχει αποφασίσει με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα παρέχει στους ποδοσφαιριστές τα είδη αθλητικού εξοπλισμού που χρειάζονται και τις εγκαταστάσεις και στα παιδιά που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη πληρώνονται μόνο οι βενζίνες. Δεν υπάρχει αμειβόμενος ποδοσφαιριστής. Εμείς, η 25η Μαρτίου και οι Διόσκουροι μπορεί να είμαστε οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουμε αμειβόμενους ποδοσφαιριστές στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

 

Υπάρχουν ομάδες με προέδρους όχι μόνο οικονομικά ευκατάστατους αλλά με πολύ χρήμα που έχουν πάρει την ελίτ όχι μόνο της Πιερίας αλλά και των γύρω περιοχών, έχουν δημιουργήσει ομάδες που δεν μπορούμε να τις ανταγωνιστούμε όχι μόνο εμείς αλλά και ομάδες του ίδιου επιπέδου με εμάς.

 

Για μένα δεν πρέπει αυτό να συμβαίνει. Εμείς έχουμε παιδιά από το χωριό μας, γυρίσαμε όλα τα παιδιά πίσω στην ομάδα του χωριού μας, εμείς προωθούμε τον αθλητισμό, δεν προωθούμε δικά μας συμφέροντα.

 

Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι να αφήσουν επιτέλους όλα τα παιδιά της Πιερίας να παίξουν ποδόσφαιρο. Δε γίνεται ορισμένες μεγάλες ομάδες να χρυσοπληρώνουν παίκτες και εμείς -το κάνουμε επειδή το θέλουμε βέβαια- να μην πληρώνουμε κανέναν. Είναι καθαρά ερασιτεχνικό. 

 

 

Του Κολίτση Νίκου