Χωρίς Ρούντιγκερ η Γερμανία κόντρα στην Ελλάδα – Τέλος από τη «Μάνσαφτ» ο έμπειρος στόπερ
Σημαντική απουσία θα έχει η Γερμανία στην αναμέτρηση με την Ελλάδα για το Nations League, καθώς ο Αντόνιο Ρούντιγκερ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε τέλος σε μια διεθνή διαδρομή που ξεπέρασε τη δεκαετία, έχοντας φορέσει 86 φορές τη φανέλα της «Μάνσαφτ». Όπως έγινε γνωστό, ο Ρούντιγκερ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Εθνική Γερμανίας εδώ και αρκετούς μήνες, με την ιδέα να έχει αρχίσει να ωριμάζει μετά το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο έμπειρος στόπερ, ωστόσο, δεν θέλησε να πάρει μια βιαστική απόφαση. Προτίμησε να αφήσει τον χρόνο να περάσει και να καταλήξει όταν θα ήταν απόλυτα βέβαιος πως η συγκεκριμένη επιλογή ήταν η σωστή. Τελικά, ανακοίνωσε ο ίδιος την αποχώρησή του μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πλέον, ο Ρούντιγκερ στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στις υποχρεώσεις του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Στις 27 Σεπτεμβρίου το Γερμανία – Ελλάδα
Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 21:45, στο Άουγκσμπουργκ, για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της League A του Nations League.
Η Εθνική ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει απέναντί της, εκτός από τη Γερμανία, τη Σερβία και την Ολλανδία, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο.
Το μήνυμα του Ρούντιγκερ
Στην ανάρτησή του, ο Γερμανός στόπερ ανέφερε: «Έπειτα από αρκετό χρόνο σκέψης, έφτασε η στιγμή να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην εθνική ομάδα και να ανοίξω τον δρόμο στη νέα γενιά.
Όταν φόρεσα για πρώτη φορά τη φανέλα της Γερμανίας το 2014, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έφτανα τελικά τις 86 συμμετοχές με το εθνόσημο. Παρότι ο μεγάλος τίτλος μας ξέφυγε στις τελευταίες διοργανώσεις και γνωρίσαμε ορισμένες ήττες, αυτή η περίοδος αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ζωής μου, που θα με σημαδεύει για πάντα.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου για κάθε κοινή μάχη, τη συντροφικότητα στα αποδυτήρια και στο ξενοδοχείο, αλλά κυρίως για τις φιλίες που θα μείνουν ζωντανές πολύ πέρα από το ποδόσφαιρο.
Ευχαριστώ επίσης όλο το προπονητικό και υποστηρικτικό επιτελείο για την εμπιστοσύνη και τη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στους Γιόαχιμ Λεβ, Χάνσι Φλικ και Γιούλιαν Νάγκελσμαν, που με συνόδευσαν και με διαμόρφωσαν στην πορεία μου με τη Γερμανία, αλλά και στον μέντορά μου στις μικρές εθνικές ομάδες, Χορστ Χρούμπες.
Και φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς, τους φιλάθλους, για τη στήριξή σας και ιδιαίτερα για την αξέχαστη ατμόσφαιρα στο EURO 2024 που φιλοξενήσαμε στη Γερμανία. Για μένα, τώρα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο, στο οποίο θα αφοσιωθώ πλήρως στον σύλλογό μου. Σας ευχαριστώ για όλη αυτή την κοινή διαδρομή. Ο δικός σας, Τόνι».