Χαράτσι 108 ευρώ σε ηλικιωμένους οδηγούς
Χαράτσι άνω των 100 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι ηλικιωμένοι οδηγοί, άνω των 74 ετών που θα θελήσουν να προχωρήσουν σε ανανέωση του διπλώματος οδήγησης.
Οπως αναφέρει το movenews, το κόστος να ανέρχεται σε 108 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΜΕ, η οποία περιλαμβάνει μέχρι και καθαριότητα αυτοκινήτου.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο: «Τα οχήµατα µε τα οποία θα διενεργείται η δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς οφείλεται να προσκοµίζονται καθαρά εσωτερικά και εξωτερικά (υαλοπίνακες, καθρέφτες, πινακίδα αριθµού κυκλοφορίας), διότι σε διαφορετική περίπτωση δε θα διενεργείται η δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς.»
Επίσης, η διαδικασία διακόπτεται σε περίπτωση που η επιτροπή έχει βάσιμες ενδείξεις για πιθανούς περιορισμούς για την ικανότητα οδήγησης του ενδιαφερόμενου.