Bad Bunny: Είπε «αντίο» στον Ορτίθ με φανέλα του Άρη

Η είδηση του θανάτου του Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ σόκαρε το παγκόσμιο μπάσκετ
Bad Bunny: Είπε «αντίο» στον Ορτίθ με φανέλα του Άρη

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ μετά από μάχη με τον καρκίνο μόλις στα 62 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο μπάσκετ. Ο αθλητής από το Πουέρτο Ρίκο αφήνει πίσω του μια σπουδαία πορεία, έχοντας αγωνιστεί με επιτυχία τόσο στην Ευρώπη όσο και στο NBA, ενώ αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το μπάσκετ της χώρας του.

Ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν να αποχαιρετήσουν δημόσια τον σπουδαίο σέντερ ήταν και ο διάσημος καλλιτέχνης Bad Bunny, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία του Ορτίθ με τη φανέλα του Άρη, τιμώντας έτσι και τη σύνδεσή του με το ελληνικό μπάσκετ. «Σε ευχαριστώ για όλα, Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ. Το Πουέρτο Ρίκο θα θυμάται πάντα το όνομά σου με υπερηφάνεια, σεβασμό και χαρά. Δύναμη στην οικογένειά του», έγραψε χαρακτηριστικά. 

Η κληρονομιά του Ορτίθ παραμένει ζωντανή, με την πορεία και το ήθος του να αποτελούν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές αθλητών.

Να θυμίσουμε ότι ο Πορτορικανός είχε φορέσει τη φανέλα του Άρη τις σεζόν 1996-97 και 1997-98 και η ΚΑΕ εξέφρασε με ανακοίνωσή της τη θλίψη της. «Ένας θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, ο οποίος τίμησε τη φανέλα του ΑΡΗ για δύο χρόνια, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο Χοσέ “Πικουλίν” Ορτίθ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών. Ο Πορτορικανός άσος αγωνίστηκε στην ομάδα μας από το 1996 έως το 1998 και αποτέλεσε μία από τις μεγάλες μορφές του αθλήματος, με παρουσία, μεταξύ άλλων, στο ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα. Εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλειά του και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

bad.jpg?v=0
undefined
undefined
bad.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ