«Αξίζουν επιτυχίες ομάδα και κόσμος»
Αποτελεί και τη φετινή χρονιά έναν εκ των πλέον βασικών και αναντικατάστατων ποδοσφαιριστών του Ηρακλή. Ουσιαστικά έχει πάρει τη φανέλα του βασικού… σπίτι του και την παραχωρεί μόνο όταν απουσιάζει λόγω τιμωρίας.
Ο… βιονικός των «κυανόλευκων» και εκ των αρχηγών της ομάδας, Μιχάλης Μπουκουβάλας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ για την αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Πανιώνιο, το πολύ καλό ξεκίνημα εντός του 2016 αλλά και τον δεύτερο αγώνα με τη Βέροια που θα κρίνει ποια ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση, στα προημιτελικά δηλαδή του θεσμού.
Αρχικά ο 28χρονος αμυντικός του Ημίθεου αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη και στην προσπάθεια της ομάδας του για κατάκτηση ενός ακόμη θετικού αποτελέσματος.
«Ο αγώνας με τον Πανιώνιο αποτελεί πρόκληση καθώς θα αναμετρηθούν δύο πολύ καλές και σοβαρές ομάδες. Ο Πανιώνιος, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, έχει δείξει μία αξιοπρεπέστατη πορεία, είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Όμως και εμείς είμαστε το ίδιο, άλλωστε βαθμολογικά είμαστε κοντά και ευελπιστούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
-Τι πρέπει να προσέξει ο Ηρακλής και τι στοιχεία πρέπει να έχει στο παιχνίδι του, ώστε να φύγει «αλώβητος» απ’ τη Νέα Σμύρνη;
«Νομίζω ότι πριν τον αγώνα δε μπορούμε να μιλήσουμε για στοιχεία. Αυτό που ξέρουμε καλά, είναι ότι ο αντίπαλός μας στηρίζεται πολύ στη γρήγορη επίθεσή του και παίζει καλά την κόντρα επίθεση».
-Ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από το Καυτανζόγλειο στον πρώτο γύρο παρότι είχατε την υπεροχή και τις ευκαιρίες. Είναι θέμα που σας προβληματίζει και σας αγχώνει;
«Σε καμία περίπτωση. Κανείς αντίπαλος δε μας φοβίζει, ούτε αγχωνόμαστε. Μην ξεχνάτε, ότι από το πρώτο παιχνίδι, έχει περάσει και αρκετός καιρός και άλλαξαν πολλά από τότε. Κρατάμε το ότι είχαμε μία καλή παρουσία απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Το ίδιο θα κοιτάξουμε να κάνουμε και την Κυριακή και ελπίζω να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα.
Το ιδανικό ξεκίνημα και η ανάλογη συνέχεια
Η… είσοδος του 2016 συνοδεύτηκε για τον Ηρακλή με δύο νίκες, αμφότερες με «λευκό» παθητικό απέναντι σε Καλλονή και Βέροια. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου θέλει αύριο το απόγευμα να… τριτώσει το καλό κάτι που τόνισε και ο αγρινιώτης μπακ.
«Η αλήθεια είναι ότι το 2016 ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για μας και μακάρι όλη η συνέχεια στο δεύτερο γύρο αλλά και στο Κύπελλο να είναι ανάλογη. Είναι σημαντικό ο Ηρακλής να έχει νίκες και επιτυχίες. Το αξίζει η ομάδα και ο κόσμος της που ακολουθεί παντού και πάντα και μας στηρίζει θερμά».
«Θα πάρουμε την πρόκριση»
Στο… κάδρο των άμεσων υποχρεώσεων του Ηρακλή βρίσκεται και ο αγώνας κυπέλλου με αντίπαλο τη Βέροια. Οι «κυανόλευκοι» με τη νίκη τους 1-0 στη μακεδονική πόλη έκαναν ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά, με το «εισιτήριο» όμως να… τσεκάρεται την προσεχή Τετάρτη στο Καυτανζόγλειο. Παιχνίδι που χρήζει μεγάλης προσοχής όπως δήλωσε και ο Μιχάλης Μπουκουβάλας που στηρίζει πολλά στη βοήθεια του κόσμου.
«Κοιτάξτε, η πρόκριση δεν κρίθηκε ακόμη, πρέπει να παίξουμε εξίσου καλά και στην έδρα μας. Με τη βοήθεια που σίγουρα θα έχουμε και από τον κόσμο μας, νομίζω ότι θα πάρουμε την πρόκριση που τόσο επιθυμούμε. Αυτό που ελπίζω για τη νέα χρονιά, είναι να έχουμε την υγεία μας και να έχουμε καλή πορεία με την ομάδα».