Άρης: Το μήνυμα Γρηγορίου και τα «θέλω» του στη διακοπή
«Περιμένω μεγάλη προσπάθεια απ' όλους στις επόμενες προπονήσεις. Είστε πολλοί και δεν είναι εύκολο. Οι περισσότεροι έχετε πάρει ευκαιρίες. Δώστε τα όλα σε αυτή τη διακοπή και δείξτε μου αυτά που θέλω». Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Μιχάλη Γρηγορίου προς τους ποδοσφαιριστές του Άρη στην επιστροφή στις προπονήσεις μόνο τυχαία δεν ήταν.
Ο Έλληνας τεχνικός έστειλε από την πρώτη στιγμή ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η διακοπή δεν είναι απλώς ένα διάστημα για περισσότερη δουλειά, αλλά και μία περίοδος αξιολόγησης για ένα ρόστερ που αριθμεί περίπου 32 ποδοσφαιριστές. Και αυτό είναι ένα δεδομένο που δυσκολεύει την καθημερινότητα της ομάδας.
Σε οκτώ επίσημα παιχνίδια Πρωταθλήματος και Κυπέλλου ο Γρηγορίου έχει χρησιμοποιήσει ήδη 26 διαφορετικούς παίκτες. Οι συνεχόμενες αλλαγές είχαν τη δική τους λογική. Άλλοτε έγιναν λόγω διαχείρισης, άλλοτε εξαιτίας των απαιτήσεων του αντιπάλου, άλλοτε επειδή νέα πρόσωπα μπήκαν σταδιακά στην ομάδα και σε άλλες περιπτώσεις επειδή ποδοσφαιριστές που είχαν πάρει ευκαιρίες δεν ανταποκρίθηκαν όπως περίμενε το τεχνικό επιτελείο.
Το αποτέλεσμα, όμως, είναι ότι ο Άρης δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποκτήσει τις σταθερές που χρειάζεται, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η συνοχή και η ταυτότητα της ομάδας.
Η μεγάλη διακοπή δίνει στον Γρηγορίου τη δυνατότητα να δει πιο καθαρά ποιοι παίκτες μπορούν να μπουν στον βασικό κορμό της ομάδας και ποιοι θα αποτελέσουν τις πρώτες επιλογές στο rotation.
Πρόκειται περισσότερο για μία διαδικασία ιεράρχησης. Ποιοι μπορούν να δώσουν ένταση, ποιοι ανταποκρίνονται στις τακτικές απαιτήσεις, ποιοι μπορούν να χτίσουν συνεργασίες και ποιοι τελικά θα πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο στο επόμενο κομμάτι της σεζόν. Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα πίσω από τα λόγια του Γρηγορίου.