Ο Ιανουάριος καταγράφηκε ως ο μήνας, κατά τον οποίο ο Άρης έχασε ήδη έναν στόχο, εκείνο του να προχωρήσει δηλαδή στο Κύπελλο κι ας ήταν ένα από τα outsider. Δεν είναι μόνο ότι αποκλείστηκε έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν πείθει ακόμη -αγωνιστικά- είναι ότι δεν έβγαλε στο γήπεδο ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος του υπόλοιπου της σεζόν. Μιας σεζόν που μόνο δυσκολίες και στραβές έχει από την έναρξή της έως σήμερα.
Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ και ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός τα έκαναν... θάλασσα στο νοκ άουτ παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και όσο κι αν ο 62χρονος προπονητής προσπάθησε να τα ρίξει στη διαιτησία, για τα δύο πέναλτι του Λίντσεϊ Ροζ, η γενική οπτική παραμένει ίδια και είναι και δεν είναι ευοίωνη για το κοντινό μέλλον.
Σε αυτό το «μέλλον», το οποίο διαμορφώθηκε από το περασμένο καλοκαίρι με φάλτσα που δεν αποτελούν, απλώς, «πλημμελήματα», έχει άμεση εμπλοκή και το... παρόν, το οποίο δεν είναι τίποτε από άλλο παρά ένα σύννεφο κενών υποσχέσεων και ερασιτεχνικών επικοινωνιακών χειρισμών, όπως εκείνο της συνάντησης Καρυπίδη-Ρέγες στην Αθήνα και τα «προχώρα, κάνει τέσσερις κινήσεις για τον Ιανουάριο» κλπ κλπ κλπ.
Σε επίπεδο διοίκησης, αποφάσεων και αγωνιστικής λειτουργίας, η ΠΑΕ... υπολειτουργεί, εμφανίζοντας σημάδια απόγνωσης, τα οποία αναδεικνύονται μέσω των συχνών δηλώσεων του προπονητή και, βέβαια, μέσω της αγωνιστικής εικόνας και κατ' επέκταση των αποτελεσμάτων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η προσωποποίηση των ευθυνών έχει χαμηλό βαθμό ουσίας, στην περίοδο που βρισκόμαστε, και ενώ το club προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του.
Τα υπάρχοντα κομμάτια είναι λίγα, πρώτιστα από ποιοτικής άποψης, ενώ εκείνα που επρόκειτο να έρθουν έχουν ήδη φρακάρει στην κίνηση, όπως στην Τσιμισκή σε ώρα αιχμής. Δεν κινείται τίποτα. Ό,τι είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί στη Stoiximan Super League με τον Άρη να βρίσκεται στην 7η θέση έχοντας 21 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από Παναθηναϊκό και Βόλο, και 10 βαθμούς από τον 4ο Λεβαδειακό.
Όποιος έχει την ψυχική δύναμη να σηκώσει τον διπλανό του, αν μας ακούει να σηκώσει το χέρι του...