Άρης: Ο Παλάσιος έχασε έδαφος και ψάχνει ξανά ρόλο

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος έχει περιοριστεί σε μόλις 341 λεπτά συμμετοχής
Άρης: Ο Παλάσιος έχασε έδαφος και ψάχνει ξανά ρόλο

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να μεταφέρει στον Άρη την επιρροή που είχε την περασμένη σεζόν με τον Λεβαδειακό και το τελευταίο διάστημα έχει υποχωρήσει αισθητά στην ιεραρχία του Μιχάλη Γρηγορίου.

Ο Αργεντινός εξτρέμ μετράει επτά συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και 341 αγωνιστικά λεπτά, χωρίς γκολ ή ασίστ, ενώ οι τελευταίες επιλογές του προπονητή αποτυπώνουν ακόμη πιο καθαρά τη σημερινή του θέση.

Απέναντι στην Κηφισιά έμεινε εκτός αποστολής. Με τον Βόλο ήταν στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί, ενώ είχε μείνει εκτός αποστολής και απέναντι στον Ηρακλή, πριν από τη διακοπή. Η τελευταία του παρουσία στο αρχικό σχήμα σε παιχνίδι Πρωταθλήματος ήταν στις 30 Αυγούστου με τον ΟΦΗ.

Η εικόνα αυτή συνδέεται και με μία γενικότερη παρατήρηση που είχε κάνει ο Γρηγορίου μετά το παιχνίδι με τον Βόλο: ότι ο Άρης δεν είχε πάρει ακόμη από τις αλλαγές και από ορισμένους παίκτες όσα περίμενε. Ο Παλάσιος ανήκει αυτή τη στιγμή σε αυτή την κατηγορία.

Δεν έχει καταφέρει να επηρεάσει θετικά τη λειτουργία της ομάδας στον βαθμό που περίμενε το τεχνικό επιτελείο και αυτό έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που άλλοι ποδοσφαιριστές στα άκρα έχουν αρχίσει να ανεβάζουν την απόδοσή τους.

Ο Γκαρέ προέρχεται από δύο διαδοχικά επιδραστικά παιχνίδια, ο Μπρούμα έχει μπει πιο ενεργά στην εξίσωση και έτσι ο ανταγωνισμός για τις θέσεις των εξτρέμ έχει γίνει πιο σκληρός.

Ιδιαίτερη σημασία είχε όμως και η επιλογή του Σανουσί Ντιαλό στην αποστολή απέναντι στην Κηφισιά ως πέμπτου ξένου, αντί του Παλάσιος. Εξήγηση που έδωσε ο Γρηγορίου, μετά το παιχνίδι στη Λεωφόρο, για τον αποκλεισμό του Αργεντίνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο 34χρονος έχει βγει οριστικά από το πλάνο, αλλά δείχνει καθαρά ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται να ξανακερδίσει τη θέση του.

Ο Άρης μπαίνει σε διάστημα με συνεχόμενα παιχνίδια και ευκαιρίες θα υπάρξουν. Το ζητούμενο πλέον είναι αν ο Παλάσιος θα καταφέρει να τις αξιοποιήσει και να ξαναγίνει μία πραγματική λύση για τον Γρηγορίου, σε μία περίοδο όπου ο προπονητής ψάχνει περισσότερη ουσία από το βάθος του ρόστερ. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ιανουάριος είναι κοντά και όλα τα ενδεχόμενα (θα) είναι ανοιχτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ