Άρης: Ο Μορόν τίναξε τον γιακά του και... άγχωσε τους φορ

Όσο ο Ισπανός βρίσκεται στα «κιτρινόμαυρα», το όνομά του θα είναι συνυφασμένο με το γκολ.
Άρης: Ο Μορόν τίναξε τον γιακά του και... άγχωσε τους φορ

Πήρε φορ, πήρε χαφ, έκανε κινήσεις στην άμυνα και, όπως φαίνεται τις ολοκληρώνει τη μεταγραφή στόπερ με τον Σκοτσέζο Τζον Σούταρ, αλλά το παιχνίδι στο Superbet Κύπελλο με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, υπενθύμισε ότι έχει συν έναν φορ. Κι ας είναι ο -μακροχρόνια ξενερωμένος- Λορέν Μορόν.

Ο Μορόν αποτελεί, από την περασμένη αγωνιστική σεζόν, μια δύσκολη ιστορία όσον αφορά στη σχέση του με την ΠΑΕ Άρης, αλλά και με την ομάδα. Οι -κατά καιρούς- φήμες για αποχώρηση με πιο πρόσφατη το ενδιαφέρον της ΑΕ Λεμεσού, απλώς, επιβεβαιώνουν αλλά όχι απόλυτα, τις αμοιβαίες προθέσεις για να φύγει ο Ισπανός.

Το γκολ, στην πρώτη του επαφή, και η ισοπαλία του Άρη στην Τρίπολη δεν αλλάζει -κατ' ανάγκη- το πλαίσιο στη σχέση του ποδοσφαιριστή με τον Άρη και, ακόμη, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί στο κοντινό μέλλον και όσο είναι ανοιχτή η μεταγραφική περίοδος. Χωρίς να ληφθεί υπόψη τι μπορεί (ή και όχι) να γίνει με τον Ισπανό φορ, ο Μορόν, απλώς, έκανε δήλωση παρουσίας σχετικά με το πόσο απλό μπορεί να είναι το γκολ, πριν τη δήλωση του τεχνικού του Άρη, ο οποίος είπε:

«Ο Λορέν τις τελευταίες 10-15 ημέρες κάνει μία διαφορετική προσπάθεια στην προπόνηση. Για αυτό και αρχίζει να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Θέλω να αυξήσει τον χρόνο του μέσα από τις εντάσεις που θέλουμε. Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Γενικά είμαι αισιόδοξος ότι θα ξαναβρεί αυτό που έχει και όλοι γνωρίζουμε. Θέλουμε να το βρει πολύ σύντομα. Έχει κι αυτός διάθεση να το κάνει».

Ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει εκτός πλάνων τον πιο αξιόπιστο παίκτη του στην επίθεση, για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι δεν έχει τις εντάσεις των υπολοίπων κι αυτό είναι γεγονός. Καντεβέρε και Κουαμέ έχουν προβάδισμα όσον αφορά το pressing ψηλά, ενώ ο Ράφα Μιρ, επί της ουσίας, ήρθε για να είναι ο παίκτης στο «9», αν και το χθεσινό δείγμα μπέρδεψε κάπως τα πράγματα, διότι ο Γρηγορίου τον τοποθέτησε πλάγια και αριστερά.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ρήξη στις σχέσεις Μορόν και διοίκησης. Και από εκεί ξεκινά η κάθετη πτώση στον χρόνο συμμετοχής του, η οποία συνδέεται και με αγωνιστικούς λόγους.

Το «τσίμπημα» και ο πανηγυρισμός

Η εμπειρία στην Τρίπολη δεν έβγαλε είδηση σε ό,τι αφορά στην ικανότητα του Μορόν να σκοράρει με ένα απλό «τσίμπημα» της μπάλας. Ο πανηγυρισμός του είχε βαθύτερα νοήματα. Ένα, επίσης, απλό σήκωμα του χεριού, όταν είδε την μπάλα στα δίχτυα του Χατζηεμμανουήλ και το βάδισμα προς το κέντρο του γηπέδου. Εκεί προκύπτουν περισσότερα συμπεράσματα.

Ο Μορόν έδειξε τη φανέλα του, έφτιαξε τον γιακά του και έστρεψε το κεφάλι στον πάγκο, λέγοντας κάτι στα ισπανικά, αλλά -σε όποια γλώσσα κι αν τα έλεγε- δε θα χρειαζόταν μεταφραστής για να τα μεταφέρει.

Ο Μορόν είναι ένας από τους πέντε φορ, δηλαδή, τους Καντεβέρε, Μιρ, Κουαμέ και Αλφαρέλα όσο ο Γάλλος βρίσκεται ακόμη στο ρόστερ.

Στην Κύπρο ακούγεται (ακόμη) ότι, είτε η ΑΕΛ, είτε κάποια άλλη ομάδα θα πιέσει την ΠΑΕ Άρης, για να έρθει σε συμφωνία, ώστε ο παίκτης να μετακινηθεί στη Μεγαλόνησο. Εκτός αν ανοίξει -ξανά- θέση εργασίας στο δυναμικό του Άρη, γιατί όσο ο παίκτης βρίσκεται στα «κιτρινόμαυρα», το όνομά του θα είναι συνυφασμένο με το γκολ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ