Άρης: Χτίζει χημεία, μομέντουμ και συνεχίζει ως έχει

Άρης: Χτίζει χημεία, μομέντουμ και συνεχίζει ως έχει

Με στόχο την έβδομη σερί του νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη προχωράει ο Άρης, που περιμένει την Τετάρτη στο Παλέ (28/10, 19:30) την Τσεντεβίτα, έχοντας χτίσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Οι «κιτρινόμαυροι» ακόμα και με προβλήματα από την αρχή της προετοιμασίας (Μοκόκα, Γιόβιτς, Τανούλης, Πουλιανίτης), αλλά και στην αρχή της σεζόν (Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος), έχουν καταφέρει να χαράξουν τον δρόμο τους και να παρουσιάσουν το μπάσκετ που θέλει σε σημαντικό βαθμό ο Βασίλης Σπανούλης.

Η φιλοσοφία του Έλληνα τεχνικού έγκειται στην άμυνα πολύ υψηλής έντασης, το γρήγορο μπάσκετ και την καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τη ενεργή συμμετοχή όλων των παικτών. Ο Σπανούλης μαζί με τους συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο δικών τους επιλογών, ένα σύνολο με βάθος και ποιότητα παράλληλα, προκειμένου να καλύπτονται τυχόν αδυναμίες ή ατυχίες.

Όπως για παράδειγμα έγινε με τους Μοκόκα, Γιόβιτς, Πουλιανίτη και Τανούλη που έχασαν όλη ή πολύ μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, αλλά και με τους Μποχωρίδη (σκωληκοειδίτιδα), Χαραλαμπόπουλο (θλάση στη γάμπα). Τα κενά τους συμπληρώθηκαν εκ των έσω, με κάποιους παίκτες να έχουν πλέον λίγο πιο αυξημένο ρόλο και χρόνο συμμετοχής.

Ο Άρης έχει καταφέρει να βρει ταυτότητα, χημεία και μομέντουμ ως τώρα -κάτι που το μαρτυράει το 6/6- και συνεχίζει να εξελίσσεται, με τον Σπανούλη να εμπιστεύεται απόλυτα τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του. Έτσι, τα μεταγραφικά σενάρια, προς το παρόν, μπαίνουν στο… συρτάρι και η ομάδα συνεχίζει ως έχει.

Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι ιθύνοντες των κιτρινόμαυρων δεν παρακολουθούν διαρκώς το τι συμβαίνει στην αγορά, τις προθέσεις παικτών και ομάδων, προκειμένου ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί, να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ