Αποβολή από βίντεο στην Ολλανδία
Ο Άγιαξ υποδέχθηκε την Βίλεμ στο πλαίσιο του κυπέλλου Ολλανδίας και αυτό που έμεινε από τον αγώνα δεν είναι ούτε η πρόκριση, ούτε το 5-0, αλλά η χρίση του βίντεο την ώρα του αγώνα.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή της Βίλεμ, Ανουάρ Καλί με κίτρινή κάρτα, όμως με την παρέμβαση του βίντεο μετατράπηκε σε κόκκινη. Ο Πολ Φαν Μπόκελ ήταν ο διαιτητής που βρισκόταν σε τηλεοπτικό βαν και ενημέρωσε τον συνάδελφό του ότι η παράβαση ήταν για κόκκινη και την άλλαξε.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο υποστηρίζει και προωθεί τη χρήση βίντεο την ώρα του παιχνιδιού, αφού το έχει κάνει και στο φιλικό μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας στις αρχές του μήνα.
Του Θεοδόση Σωκράτους