ΑΠΕΛ-Δανίδης: «Η επιτυχία ανήκει στους ποδοσφαιριστές, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιστροφής της ΑΠΕΛ στην Α1 ανοίγει τα χαρτιά του στο metrosport.gr
ΑΠΕΛ-Δανίδης: «Η επιτυχία ανήκει στους ποδοσφαιριστές, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

Ο προπονητής της ΑΠΕΛ, Σάκης Δανίδης, μίλησε στο metrosport.gr για την άνοδο της ομάδας στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΜ, κάνοντας τον απολογισμό της φετινής πορείας και αποδίδοντας τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του για την προσπάθεια και την αφοσίωσή τους ώστε να έρθει αυτή η τεράστια επιτυχία.

«Η χρονιά ξεκίνησε με στόχο να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία, να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή και να εδραιωθούμε στην κατηγορία. Θεωρώ ότι το πετύχαμε πολύ νωρίς, κάτι που αποτυπωνόταν και στη βαθμολογία, καθώς πριν από τη διακοπή βρισκόμασταν στο +5 από τον Εθνικό Πυλαίας. Σε εκείνο το σημείο έγιναν και κάποια λάθη. Δεν καταφέραμε να ενισχυθούμε στις θέσεις που θέλαμε, ενώ στη συνέχεια ήρθαν και σοβαροί τραυματισμοί, με τους Γούσιο και Νταντινίδη να παθαίνουν χιαστούς. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα», είπε αρχικά ο Δανίδης.

Αναφερθείς στο διάστημα του ντεφορμαρίσματος και το κατά πόσο επηρέαζαν την ομαδική ψυχολογία, ξεκαθάρισε:

«Περάσαμε ένα μεγάλο διάστημα ντεφορμαρίσματος. Σε αρκετά παιχνίδια δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, ενώ όλα αυτά επηρέασαν σημαντικά και την ψυχολογία της ομάδας. Η πίστη μας κλονίστηκε και προσπαθούσαμε να ξαναβρούμε την ισορροπία και την αγωνιστική μας ταυτότητα. Μαζί με τον κύριο Πετρίδη προσπαθήσαμε να αφυπνίσουμε τα παιδιά, να τους δώσουμε ξανά κίνητρο και να αναζωπυρώσουμε τη φλόγα μέσα τους. Σταδιακά η ομάδα άρχισε να ξαναβρίσκει το πάθος και την αυτοπεποίθησή της. Ήταν ξεκάθαρα ένα πνευματικό παιχνίδι πλέον. Παράλληλα, το ρόστερ είχε μικρύνει και οι επιλογές μας ήταν περιορισμένες».

Από την άλλη, ο Σάκης Δανίδης δεν είχε το παραμικρό παράπονο, γιατί οι παίκτες του έκαναν την υπέρβαση και, τελικά, πήραν την άνοδο στην Α1.

«Στα πλέι οφ, όμως, οι ποδοσφαιριστές μου έδωσαν τα πάντα. Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια κατέθεσαν ψυχή, ξεπέρασαν τα όριά τους και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις. Αυτό που πέτυχε φέτος αυτή η ομάδα αποτελεί μια τεράστια υπέρβαση και ανήκει αποκλειστικά στα παιδιά. Τους αξίζουν μόνο συγχαρητήρια. Έχουν τον σεβασμό μου, τον θαυμασμό μου και την αγάπη μου.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για όλους τους και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Και αν κάποιες φορές φώναξα λίγο παραπάνω, το έκανα γιατί πίστευα στις δυνατότητές τους και δεν ήθελα να αδικήσουν τους εαυτούς τους», είπε χαρακτηριστικά, με χιούμορ.

Κλείνοντας, τον απολογισμό του, ο Σάκης Δανίδης ευχήθηκε όλα να εξελιχθούν σωστά και να έχει αντίκρισμα η προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει και, πλέον, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη:

«Η ΑΠΕΛ βρίσκεται πλέον εκεί όπου ανήκει και μάλιστα πιο γρήγορα απ’ όσο είχαμε σχεδιάσει. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη διοίκηση. Ελπίζω όλα να εξελιχθούν σωστά, γιατί θα είναι κρίμα να μην υπάρξει το αντίκρισμα που αξίζει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ