Την Παρασκευή 19 Ιουνίου ανοίγει για φέτος τις πύλες της η πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ, στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Αρχικά η κατασκήνωση θα λειτουργήσει για όσους επιθυμούν να διαμείνουν σε τροχόσπιτα, με περιορισμένη παροχή υπηρεσιών, όπως ζεστό νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και καθαριότητα.
Έξι ημέρες μετά, την Πέμπτη 25 Ιουνίου, η Κατασκήνωση της Καλάνδρας θα υποδεχτεί και τους πρώτους κατασκηνωτές αλλά και όσους κληρώθηκαν και θα έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στους οικίσκους που βρίσκονται εντός του χώρου. Η κατασκήνωση παρέχει και για φέτος τις γνωστές σε όλους αναβαθμισμένες υπηρεσίες της, εμπλουτισμένες με πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, από ομάδες φοιτητών και από τα Τμήματα του Α.Π.Θ.
«Μια μεγάλη ομάδα εργάζεται για να είναι όλα έτοιμα μέχρι τις 25 Ιουνίου, οπότε και η πανεπιστημιακή κατασκήνωση θα υποδεχτεί φοιτητές αλλά και υπαλλήλους και διδάσκοντες στο ΑΠΘ. Ήδη υλοποιούνται εργασίες στον χώρο και αποκαθίστανται οι βλάβες στα ηλεκτρολογικά αλλά και στο δίκτυο ύδρευσης, ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος πριν τα τέλη του μήνα» αναφέρει στο Thestival ο αντιπρύτανης Οικονομικών του πανεπιστημίου, Νίκος Βαρσακέλης.
Η τιμολογιακή πολιτική
Η τιμολογιακή πολιτική θα παραμείνει σταθερή στην κατασκήνωση του Ποσειδίου και φέτος (δείτε αναλυτικά τις παρακάτω καρτέλες), με στόχο να αποτελέσει για ακόμη μια χρονιά μια εναλλακτική επιλογή για οικονομικές διακοπές για το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και για επισκέπτες. Παρότι το κάμπινγκ έχει επισήμως τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 3000 ατόμων, την... υψηλή περίοδο του Ιουλίου, συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του περίπου 10.000 άτομα! «Η κατασκήνωση της Καλάνδρας είναι η μεγαλύτερη κατασκήνωση που υπάρχει στην Ελλάδα. Τα χρήματα που δίνουν οι φιλοξενούμενοι χρησιμοποιούνται για τη συντήρησή της. Το πανεπιστήμιο δεν έχει κέρδος από αυτή την υπόθεση και δεν επιθυμεί να έχει» σημειώνει ο κ. Βαρσακέλης.
Εκτεταμένες εργασίες και περισσότερα θερινά σχολεία
Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, πρόκειται να αρχίσουν στο κάμπινγκ εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, με ορίζοντα τριετίας, ώστε να γίνει πλήρης ανακαίνιση στα συστήματα στα οποία προκύπτουν φθορές και βλάβες, λόγω της πολυετούς χρήσης.
«Οι εγκαταστάσεις είναι παλιές, όμως, όπως είναι γνωστό, ο τακτικός προϋπολογισμός είναι μείον φέτος και μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει χρήματα. Έτσι, πρέπει να κάνουμε έναν σχεδιασμό, με ορίζοντα τριών- τεσσάρων χρόνων, ώστε να γίνουν εκτεταμένες εργασίες, όπου κριθεί απαραίτητο, όπως για παράδειγμα, στα ηλεκτρολογικά και στα υδραυλικά » σημειώνει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ.
Επιπλέον, από την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, του 2016, στόχος της διοίκησης του πανεπιστημίου είναι η κατασκήνωση της Καλάνδρας να αρχίσει τη λειτουργίας της από τις αρχές του Ιουνίου, ώστε να διοργανωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θερινά σχολεία. Φέτος θα διοργανωθούν στο Ποσείδι τρία θερινά σχολεία, με αντικείμενο τα Οικονομικά, την αρχιτεκτονική και την τοπογραφία, με τη συμμετοχή και ξένων φοιτητών.