«Αν δεν μετρούσε το γκολ, η ΑΕΚ θα έβγαινε να παίξει»

«Αν δεν μετρούσε το γκολ, η ΑΕΚ θα έβγαινε να παίξει»

Καμία εικόνα τρομοκράτησης δεν είχαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όπως κατέθεσε στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Γεροντίδης. Ακόμη επισήμανε πως αν ο διαιτητής Κομίνης δεν κατακύρωνε το γκολ του Βαρέλα στα αποδυτήρια, η ΑΕΚ θα έβγαινε να αγωνιστεί κανονικά για τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

 

Αναλυτικά η κατάθεση του Ηλία Γεροντίδη:

 

«Τα πάντα ήταν ήρεμα σε όλο το ματς. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν έγινε τίποτε. Σε εκείνο το λεπτό ο διαιτητής μετρά το γκολ και δείχνει σέντρα ενώ και ο Ποντίκης πήγε προς τη σέντρα. Στη συνέχεια, μετά από 2-3 λεπτά βλέπουμε διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ διαιτητή και παικτών. Εγώ ήμουν δίπλα ακριβώς στη φυσούνα. Κράτησαν αρκετά λεπτά οι διαπραγματεύσεις. Είδα τις διαμαρτυρίες και διέκρινα έναν διαιτητή που δεν ήξερε τι να σφυρίξει. Ύψωσε το χέρι του αρχικά και έδειξε σέντρα. Μετά από πέντε λεπτά έδειξε οφσάιντ και πως δεν μετρούσε το γκολ. Υπήρξε αγανάκτηση του κόσμου που όμως κράτησε την ψυχραιμία του. Η συμπεριφορά του κόσμου ήταν υποδειγματική.

 

Για την είσοδο του Σαββίδη: «Ο Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με δυο ή τρία άτομα. Ήρθε μέσα από τα αποδυτήρια. Έβλεπε το ματς από τη σουίτα του. Μπήκε στα αποδυτήρια και μετά στον αγωνιστικό χώρο. Μπήκε μέσα από την αγανάκτηση του. Σημειώθηκαν και άλλα γεγονότα. Κρίθηκε η τύχη ενός Πρωταθλήματος. Πρόθεση του ήταν να φύγει η ομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ακυρωθέν γκολ. O Βιεϊρίνια του ζήτησε να μην πάνε οι παίκτες στα αποδυτήρια. Ο Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απομακρύνει τους παίκτες του προς τα αποδυτήρια. Ποτέ δεν έφτασε κοντά στον διαιτητή. Δεκαπέντε είκοσι μέτρα ήταν μακριά από το διαιτητή. Μετά πήγε να αποχωρήσει. Εκεί άκουσε κάποια πράγματα από τον πάγκο της ΑΕΚ. Πήγε πέντε μέτρα προς τον πάγκο της ΑΕΚ αλλά δεν πλησίασε. Εκεί ήταν οι παίκτες και παράγοντες της ΑΕΚ και είχαν μαζευτεί λόγω της έντασης. Ο Σαββίδης ενώ έβγαινε προς τη φυσούνα επέστρεψε αντιλαμβανόμενος την ένταση.

 

Για το όπλο του Ιβάν Σαββίδη: «Ο Σαββίδης έχει απειληθεί και για αυτό έχει όπλο. Δεν γνωρίζω από ποιον, το ξέρω, όμως, καλά από το περιβάλλον του Σαββίδη. Πιστεύω ότι και ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι το είχε πάνω του το όπλο. Το είχε στη σουίτα του και στην ένταση ξέχασε να το αφήσει εκεί. Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε τρόμος και ανησυχία. Κατ' αρχήν και η ίδια η αστυνομία άλλωστε στην έκθεση της σημείωσε ότι αργότερα έμαθε για το όπλο. Η λαβή του ήταν ανάποδα. Δεν είχε σκοπό να το χρησιμοποιήσει».

 

Για το τι συνέβη στα αποδυτήρια: «Ηταν όλα ήσυχα και κατά τακτά διαστήματα ήμουν εκεί. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν στο διάδρομο και ήταν σε ήρεμη κατάσταση. Ο τρομοκρατημένος άνθρωπος δεν έχει τέτοια εικόνα. Μετά από 1.5 ώρα ο Κομίνης βγήκε στο διάδρομο και σφύριξε για να βγουν ξανά οι ομάδες. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκαν αλλά όχι της ΑΕΚ. Δεν γνωρίζω γιατί. Απλά θέλω να προσθέσω και ως αστυνομικός τόσα χρόνια, ήταν ένα ματς που δεν είχε επεισόδια, ο κόσμος είχε υποδειγματική συμπεριφορά ακόμη και μετά το 89' της αναμέτρησης. Τα πάντα ήταν ήρεμα. Οι περισσότεροι οπαδοί είχαν φύγει. Δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος, ο αγώνας θα μπορούσε να τελειώσει ομαλά. Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε αυτό το σκορ, το 1-0  η ΑΕΚ θα έβγαινε να παίξει. Αυτό το άκουσα από τους ανθρώπους που έκαναν τις διαπραγματεύσεις».

 

Ο διάλογος με τον δικηγόρο της ΑΕΚ

 

Ο Ηλίας Γεροντίδης μετά την κατάθεσή του, δέχθηκε ερωτήσεις από την δικηγόρο της ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου.

 

Αναλυτικά οι διάλογοι:

 

Ο κύριος Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Πότε τον είδατε;

«Όταν μπήκε τον είδα. Δεν ήταν νόμιμο και δεν τον απέτρεψα. Δεν μπήκε βιαίως. Ενδεχομένως να μην έπραξα σωστά αλλά δεν τον απέτρεψα γιατί δεν είχε μπει με πρόθεση να κάνει επεισόδια».

 

Γνωρίζετε τους ανθρώπους ασφαλείας του Σαββίδη; (του δείχνει φωτογραφίες)

«Γνωρίζω τους περισσότερους. Ανάμεσα τους είναι και οι διερμηνείς του».

 

Δεν έπρεπε να τους εμποδίσετε;

«Η όλη διαδικασία ήταν τέτοια, σταμάτησε ένα παιχνίδι, είχαμε διακοπή προσωρινή δεν παιζόταν ποδόσφαιρο».

 

Ο κύριος Σαββίδης ήταν ήρεμος ή σε έξαλλη κατάσταση;

«Σε ήρεμη κατάσταση».

 

Είναι ήρεμος ένας άνθρωπος όταν τον κρατάνε τέσσερις...;

«Στη φωτογραφία που με δείχνετε, τον κρατούν ενώ είναι σε κίνηση... Εσείς τον βλέπετε σε έξαλλη κατάσταση. Εγώ διαφωνώ».

 

Στην περίπτωση που οι παίκτες άκουγαν τον Σαββίδη και έφευγαν από το γήπεδο τι θα γινόταν;

«Δεν γνωρίζω από διαδικαστικά».

 

Είπατε ότι είδατε τον Μίχελ να πλησιάζει τον Κομίνη.

«Είδα από μακριά, δεν ξέρω τι του είπε το απάντησα και νωρίτερα. Δεν είδα επιθετική κίνηση από τον Μίχελ».

 

Την ώρα που μπήκε ο Σαββίδης υπήρχαν αστυνομικοί;

Δεξιά και αριστερά στη φυσούνα υπήρχαν. Οι αστυνομικοί ήταν συνεχώς εκεί».

 

Οταν πέρασε τη φυσούνα τη δεύτερη φορά είδαν το όπλο οι αστυνομικοί;

«Δεν το γνωρίζω, πιθανώς όχι».

 

Είπατε ότι ο Σαββίδης είχε το όπλο του στη σουίτα του και πιθανώς να το ξέχασε. Επιτρέπεται;

«Από τη στιγμή που έχει νόμιμη άδεια ναι. Τα γραφεία και η σουίτα είναι μαζί. Η πρόσβαση γίνεται από τα γραφεία στη σουίτα».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ