Ετοιμη για σέντρα το Σαββατοκύριακο η SL2, τι αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη

Χάρης Δημαράς03 Νοεμβρίου 2020

Αρχίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο η SL2 ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη Λίγκας και η κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εντός της ημέρας αναμένεται ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται η έναρξη του Πρωταθλήματος, με την υποχρέωση οι ομάδες να ακολουθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα των λοιμοξιολόγων.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Λίγκας παρόντος του κ. Γεραπετρίτη, στην οποία συζητήθηκαν τόσο η έναρξη του Πρωταθλήματος, όσο και το ποσοστό των ομάδων από το Στοίχημα και την ΕΡΤ.

Ο κ. Γεραπετρίτης υποσχέθηκε στους εκπροσώπους της Λίγκας ότι είναι θετικός για την έναρξη του Πρωταθλήματος και ότι θα συζητήσει το θέμα με τον κ. Χαρδαλιά και τους λοιμοξιολόγους, με την ελπίδα να μην υπάρξουν ενστάσεις, ώστε να υπογραφεί ΚΥΑ. Το ποσό που τελικά συμφωνήθηκε να εισπραχθεί από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι συνολικά 2,8 εκατ. ευρώ για τις ομάδες της Super League2 και 1,2 εκατ. ευρώ για αυτές της Football League. O μόνος που διαφώνησε είναι ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού κ. Κομπότης και γι’ αυτό το θέμα θα συζητηθεί και πάλι αύριο (Τετάρτη 4/11) σε νέα τηλεδιάσκεψη.

Οσον αφορά τα έσοδα από το Στοίχημα ο κ. Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε ότι θα εισπράξει η κάθε ομάδα της δεύτερης της τάξη επαγγελματικής κατηγορίας από 300.000 ευρώ και ότι αυτό θα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που έχει προγραμματίσει με τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.