Ζυγούρα: «Μετά από τόσα πρωταθλήματα και Κύπελλα η ομάδα πρέπει να επικεντρωθεί και σε ένα ευρωπαϊκό τίτλο»

Metrosport Team04 Μαΐου 2023

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ κατέκτησε το 6ο πρωτάθλημα και 5ο συνεχόμενο. Στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Αγνή Ζυγούρα, και μεταξύ άλλων μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επόμενη μέρα του "δικεφάλου".

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Νιώθω πολύ δικαιωμένη που επέστρεψα στον ΠΑΟΚ μετά από 2,5 χρόνια. Είχα μια δύσκολη περίοδο, με πολλούς τραυματισμούς, τώρα νιώθω εφορία. Μετά την απώλεια του Κυπέλλου το πρωτάθλημα είσαι σε μια πολύ ωραία στιγμή. 

Ήταν δύσκολο να σπάσουμε την έδρα της Ιωνίας, γιατί το γήπεδό τους δεν είναι κανονικών διαστάσεων, γιατί είναι πολύ μικρό, και το πρώτο παιχνίδι που κερδίσαμε ήταν πολύ καθοριστικό για τη συνέχεια. Σίγουρα η επιστροφή μου και η μεταγραφή της Τομάσεβιτς έπαιξαν ρόλο στους τελικούς και ήταν καθοριστικές αυτές οι δύο κινήσεις για την ομάδα». 

Για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ: «Νομίζω μετά από τόσα πρωταθλήματα και Κύπελλα η ομάδα πρέπει να επικεντρωθεί και σε ένα ευρωπαϊκό τίτλο, για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν και ορισμένες κινήσεις και να ενισχυθεί το ρόστερ. Πέρυσι ήμουν στην ευχάριστη θέση να κατακτήσω αυτόν τον ευρωπαϊκό τίτλο με την Rocasa Gran Canaria και θέλει ενίσχυση για να φτάσεις μέχρι τέλους». 

Για το ρόλο αυτής της επιτυχίας στο ελληνικό χάντμπολ: «Το επίτευγμα θα είναι να έρχεται ο κόσμος, που ήρθε στους τελικούς, αν όχι σε όλα τα παιχνίδια, στα περισσότερα. Το χάντμπολ δεν είναι διαδεδομένο στη χώρα μας όσο θα έπρεπε, θεωρώ ότι είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα, στην Ευρώπη είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μείνει πίσω. Να φέρνουν παιδιά στο γήπεδο. Το πρόβλημα είναι βαθύ, γιατί δεν δείχνουν οι καθηγητές χάντμπολ στα παιδιά;».

Για το μέλλον της: «Δεν γνωρίζω ακόμη, θα ήθελα να φύγω ξανά στο εξωτερικό, αλλά θα μιλήσω με τον ΠΑΟΚ για του χρόνου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.