Θλίψη: «Έφυγε» στα 46 του ο Ανατόλι Ζουρπκένκο

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2022

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Ανατόλι Ζουρπένκο, σε ηλικία 46 ετών. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Αλεξέι Σεβροσένκο με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, οποίος ήταν στενός φίλος του πρώην άσου των "ερυθρολεύκων".

Ο Ζουρπένκο παρότι γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1975 στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία και φόρεσε πολλές φανέλες ελληνικών ομάδων, φορώντας πρώτα τη φανέλα του Σπόρτιγκ (1994-'95) και στη συνέχεια εκείνη του Ολυμπιακού το 1995. Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε για τρία χρόνια, κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα Ελλάδας (1996, 1997), ένα Κύπελλο Ελλάδας (1997) και μία Euroleague (1997).

Η καριέρα του συνεχίστηκε στην Ελλάδα, καθώς το 1998 μεταπήδησε στον Αθλητικό Σύλλογο Παπάγου για ένα χρόνο. Ακολούθησε ο Γ.Σ. Αμαρουσίου , ο Α.Ο. Νήαρ Ηστ Καισαριανής, ο Πανελλήνιος και ο Ηλυσιακός. Το 2007/08 γύρισε στη Ρωσία και έκλεισε την καριέρα του στη ΓΕΣ Βόλσκι.

Μάλιστα, το 2001 συμμετείχε στο διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game του ΕΣΑΚΕ, όντας παίκτης της Νήαρ Ηστ. 

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη της για τον θάνατο του Ζουρπένκο...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΕΣΑΚΕ: «Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Ανατόλι Ζουρπένκο και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Ο Ζουρπένκο είχε αγωνιστεί στην Ελλάδα σε Ολυμπιακό, Πρωτέα, Σπόρτιγκ, Παπάγου, Μαρούσι, Νηαρ Hστ, Πανελλήνιο και Ηλυσιακό.

Στην μνήμη του εκλιπόντος θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη της σημερινής (24/10) αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League Άρης – Ολυμπιακός. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.