Ζουρνατζίδης: «Έτσι φέραμε τον Βαγγέλη στον ΠΑΟΚ, θα μπορούσε και μέχρι Ευρωλίγκα να αγωνιστεί»

Metrosport Team01 Ιουλίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τέλης Ζουρνατζίδης και μίλησε για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια. Ο κ. Ζουρνατζίδης αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια με τον Μαργαρίτη αποκαλύποντας πως ήρθε στον Δικέφαλο, ενώ εξέφρασε την απορία του που δεν κατάφερε να παίξει σε μεγαλύτερο επίπεδο.

«Μας προτείνονταν από τους εκπροσώπους διάφοροι παίκτες και μέσα σε αυτούς ήταν και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Όπου κι αν έπαιζε, διακρινόταν. Η Α2 ήταν κομμένη στα μέτρα του. 

Το 2012 ο ΚΑΟΔ ανέβηκε ως πρωτθλητής στην Α1, δεν τον κράτησε και επέστρεψε και πάλι σε σύλλογο της Α2. Εμείς τον είχαμε βάλει ήδη στο μικροσκόπιο και έτσι κάποια στιγμή τον Μαΐο του 2012 είπα τον Νίκο Σταυρόπουλο να πάμε να δούμε το ματς ΚΑΟΔ-Ρέθυμνο και είδαμε με τα μάτια μας έναν παίκτη που πρόσφερε καίρια σε δυο θέσεις. 

Ο κ. Κουφός μου έλεγε πως ήταν ασύλληπτος παίκτης και πώς γίνεται να παίζει στην Α2; Άλλο να βλέπεις έναν παίκτη από το βίντεο κι άλλο από κοντά. Έγινε η κουβέντα με τον Μαρκόπουλο και ήταν σκεπτικός γιατί έλεγε ο παίκτης αγωνίζεται στην Α2. Στη συνέχεια μετά από έναν χρόνο τον ανακοινώσαμε στον ΠΑΟΚ. 

Προς τιμήν του κόουτς με το που μπήκε στο γήπεδο μας ζήτησε να του υπογράψουμε πενταετές συμβόλαιο. Είχαν πολύ καλή σχέση με τον Μαρκόπουλο, ο οποίος τον βοήθησε πολύ. Μέσω του ΠΑΟΚ αναγνωρίστηκε. Ο Μαργαρίτης πείστηκε από το δικό μας σκεπτικό και πλάνο για να αφήσει την Α2 που πρωταγωνιστούσε για να έρθει στην Α1. 

Έχει κάνει φανταστικά παιχνίδια, όμως θυμάμαι ένα ματς στην Κηφισιά όπου έπαιξε σε άλλες θέσεις από αυτές που αγωνίζεται και κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. 

Εγώ με τον Βαγγέλη έχω αδερφική σχέση. Παίζαμε στη Λιθουανία κι ενώ χτύπησε σοβαρά στο δάχτυλό του και ακολουθούσε ένα κρίσιμο ματς στο Ρέθυμνο με έβαζε να βγάζω συνεχώς φωτογραφίες και να τις στέλνουμε στον γιατρό για να του δώσει έγκριση να αγωνιστεί στο ματς και έτσι έγινε. 

Θα μπορούσε να είχε κάνει μεγαλύτερο βήμα και να παίξει ακόμα και Ευρωλίγκα. Στα 28 του ήρθε στον ΠΑΟΚ. Όταν βλέπεις να παίζει με παίκτες όπως ο Βαλατσιούνας και να τους κοντράρει στα ίσα τα λόγια είναι περιττά. Έβαζε συνεχώς καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι του κι αυτό ήταν φοβερό. Είναι χρυσό και ταπεινό παιδί. Ο Βαγγέλης κοιτούσε πάντα το περιβάλλον και τις συνθήκες που υπήρχαν. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.