Ζουρνατζίδης: «Χτυπητή η έλλειψη του Μαργαρίτη-Υπήρχε ομάδα που έπαιξε χωρίς φάκελο»

Metrosport Team21 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τέλης Ζουρνατζίδης.

Ο πρώην τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ σχολίασε την επιστροφή του Βαγγέλη Μαργαρίτη στον Δικέφαλο και τα τεκταινόμενα στο ελληνικό μπάσκετ.

Μεταξύ άλλων, ο Τέλης Ζουρνατζίδης δήλωσε:

Με τι ασχολείται χωρίς πλέον την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ: «Δόξα τω Θεώ η επαγγελματική μου ενασχόληση φτάνει και περισσεύει. Βρισκω όμως χρόνο να παρακολουθώ τα παιχνίδια και να ενημερώνομαι. Το μπάσκετ είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου και δεν αλλάζει».

Για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη: «Για την παρουσία παιδιών σαν του Βαγγέλη, για όσους έχουν τρέξει ομάδες αυτού του επιπέδου καταλαβαίνουν ποσό μείζονος σημασίας είναι η παρουσία τέτοιων παικτών. Είχε μια σεζόν με απόδοση σε υψηλό επίπεδο με τον Κολοσσό. Τα μισά που κάνει στο γήπεδο, δεν τα βλέπεις. Αν δεν κάνεις σκάουτινγκ, δεν καταλαβαίνεις την προσφορά του. Εκτός από το αγωνιστικό ρυθμίζονται πράγματα πιο εύκολα. Όταν έχεις τον μεγαλύτερο τον αρχηγό της ομάδας να έρχεται πρώτος στην προπόνηση και να φεύγει τελευταίος, να βοηθά παίκτες προπονητές και διοίκηση, ακολουθούν αυτόματα όλοι. Ακόμη και αυτοί που έχουν ροπή προς την «παραβατικότητα». Όταν βλέπουν ένα άτομο να λειτουργεί έτσι, τότε κι αυτοί λειτουργούν έτσι. Ήταν χτυπητή η έλλειψή του. Δεν ήταν μόνο ένας ψηλός που έλειψε από τον ΠΑΟΚ, ήταν κι ο Κακλαμανάκης και ο Τσαλμπούρης».

Για τη σεζόν του ΠΑΟΚ που ολκληρώθηκε: «Καμιά φορά έρχονται έτσι τα πράγματα. Δεν μπορώ να πω ελαφρά τη καρδία καλώς η κακώς έγινε. Από το αγωνιστικό αποτέλεσμα σαφώς υπάρχει σκέψη τι δεν πήγε καλά. Δεν ήταν κανείς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Αλλά συμβαίνουν αυτά. Για αυτό είναι ωραίος ο αθλητισμός, υπάρχει το αναπάντεχο. Νομίζεις ότι τα έκανες όλα καλά αλλά τελικά δεν ήταν έτσι».

Για την κατάσταση στο μπάσκετ: «Σαφώς και υπάρχουνε τεράστιες αδυναμίες του συστήματος γενικώς. Σαφώς υπάρχουν αδυναμίες στις ομάδες που ξεκινούν από τα οικονομικά. Αυτά θα πρέπει να λυθούν, να δημιουργηθεί καλύτερο περιβάλλον για το μπάσκετ. Οι τέσσερις ομάδες θα έπρεπε να έχουν λύσει τα θέματα τους με τους φακέλους. Δεν μπορείς όμως να πεις “αφήνω 4 ομάδες έξω”. Και ποιες θα έρθουν; Είναι δύσκολες αποφάσεις αλλά έχουν εξήγηση. Επιώ χρονιά μόνοι μας υποβαθμίζουμε το προϊόν μας. Όταν έγινε η επιτροπή ελέγχου αδειοδότησης στις ομάδες, είπε κανείς πώς γίνεται να ελέγχουμε εμείς τους εαυτούς μας. Αν ήμαστε σοβαρή λίγκα θα προσλάβουμε 5 επαγγελματίες, ό,τι ακριβώς χρειάζεται, η επιτροπή αυτή θα αποκοπεί από το κομμάτι των ομάδων, θα έχουν αυτοί τον απόλυτο έλεγχο. Μια επιτροπή που θα προσλάβουμε και θα δρα ανεξάρτητα. Ωραίο είναι να ευαγγελιζόμαστε τους κανόνες αλλά όταν μείνει και το συμφέρον δημιουργείται αυτό το μπάχαλο».

Για Άρη και ΑΕΚ: «Δε θέλω να μπω στη διαδικασία, δεν έχω δει τους φακέλους των τεσσάρων ομάδων. Από αυτά που έχω ακούσει και συζητήσει με φίλους που είναι στη διαδικασία, όντως υπήρχαν κάποιοι που έκαναν μεγάλη προσπάθεια και άλλοι που ήταν εριστικοί. Με το σκεπτικό ότι “θα τα κάνω όλα λίμπα” και “ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις δε θα παίξω”, δεν γίνεται δουλειά. Πρέπει να σπάσουν αυγά. Κάνεις δε λέει γιατί φτάσαμε εδώ. Γιατί πάρθηκε η απόφαση για την επιτροπή του ΕΣΑΚΕ. Γιατί έπαιξαν ομάδες με άδειους φακέλους. Αρά αντί να κάνουμε το αυτονόητο, η ΕΕΑ να λειτουργήσει για όλα τα αθλήματα αποφασιστικά, να πει η 15 Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τα χαρτιά. Η ΕΕΑ και δεν λειτουργούσε. Γιατί έφτασε να πάρει τέτοια απόφαση ο ΕΣΑΚΕ. Αντί να κάνει η πολιτεία μια δυνατή επιτροπή που θα έλεγε “εσύ παίζεις κι εσύ δεν παίζεις”. Πριν από 3 χρονιά είχε ομάδα με άδειο φάκελο με δεκάδες προβλήματα και λέγαν “ναι τώρα θα ‘ρθει το ένα χαρτί το άλλο, θα βάλουμε πολιτικό μέσο, κάντε υπομονή είναι ιστορική ομάδα”. Γι αυτό φτάσαμε εδώ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.