Ζουράρις για Τσιτσιπά: «Η εθνικότητα είναι πολιτιστικό φαινόμενο- Τρώει γύρο με τζατζίκι άρα είναι Ελληνας»

Metrosport Team18 Φεβρουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Κώστας Ζουράρις.

Ο γνωστός συγγραφέας μίλησε για τους αμφισβητίες της ελληνικότητας του Στέφανου Τσιτσιπά ενώ τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε:

Για την ελληνικότητα του Στέφανου Τσιτσιπά: «Γιατί να υπάρχουν αντιρρήσεις; Δεν μπορώ να καταλάβω. Ο Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στο Περιστέρι. Αυτός και τα αδέρφια του έχουν πάει σε όλες τις βαθμίδες των ελληνικών σχολείων. Τρώνε πίτα γύρο απ’ όλα με τζατζίκι. Τι είναι, λοιπόν. «Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας» έλεγε ο Ισοκράτης. Η εθνικότητα δεν είναι βιολογικό, είναι πολιτιστικό φαινόμενο. Είσαι Έλληνας όταν ζεις με τον τρόπο των Ελλήνων. Φέρνεις ένα κινεζάκι μωρό στην Ελλάδα. Τρώει ελληνικά φαγητά, μαθαίνει ελληνικούς χορούς ερωτεύεται στην Ελλάδα. Όταν είχες Εβραίους στην έφοδο στη Βόρειο Ήπειρο και φώναζαν αέρα τι ήταν. Έλληνες. Στις ΗΠΑ, οι ιθαγενείς ήταν οι μόνοι αυτόχθονες ήταν που τους εξόντωσαν οι μετανάστες. Το ίδιο έγινε και στη Λατινική Αμερική».

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: «Έκανα. Γιατί να μην κάνω. Δεν κάνουμε για την γρίπη και για άλλες ασθένειες; Αφού είναι ασφαλή. Θα κάνω τη δεύτερη δόση. Για τους χρόνου δεν ξέρουμε. Αν έχει την ίδια δραστικότητα όπως της γρίπης τότε πρέπει να κάνουμε και του χρόνου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.