Ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη... ζουμί κι ο τρόπος είναι το... δόγμα Ιβάν!

Αρις Νικολάκης06 Μαΐου 2022

Ουδείς διαφωνεί πως ο ΠΑΟΚ εφέτος τρύπησε το… ταβάνι του! Ήτοι, κατόρθωσε σχεδόν, το ακατόρθωτο. Σχεδόν επειδή είναι στον τελικό του Κυπέλλου. Εάν κι εφ’ όσον το κατακτήσει… Θα κατορθώσει απόλυτα, το ακατόρθωτο… Για τα δεδομένα του ρόστερ του και τα δεινά τα οποία υπέστη από τους τραυματισμούς.

Το …τρύπημα του ταβανιού του όμως, είναι η εντύπωση για τον ΠΑΟΚ. Η ουσία είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και η – από τα ολότελα καλή και η Παναγιώταινα – κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα. Κι ενώ πήγαινε με όρτσα τα πανιά έπεσε σε κόντρα ανέμους. Αιτία; Το ξεζούμισμα του.

Αυτό, το… ξεζούμισμα, ανέφερε κι ως διάγνωση του ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την ήττα από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ναι, αλλά το ζητούμενο δεν είναι η διάγνωση. Η θεραπεία είναι. Αναμένεται εδώ και τώρα ενόψει συνέχειας των πλέι οφ κι ενόψει του Τελικού.

Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν πολύ χρόνο, για να βρουν ξανά το… ζουμί τους! Οφείλουν σε εαυτούς κι αλλήλους, να το βρουν. Για να μην πάνε χαμένοι οι κόποι τους, να τρυπήσουν το… ταβάνι τους. Να μη μείνουν με την εντύπωση. Να κερδίσουν την ουσία…

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε λίγες ημέρες απέδειξε πως έμεινε εκτός διεκδίκησης του Πρωταθλήματος και πως μπορούσε, να μείνει εντός. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέδειξε την δύναμη του. Πως; Πετώντας πανηγυρικά εκτός Κυπέλλου τον Ολυμπιακό. Και στην Τούμπα (εκεί υπέστη εφέτος... ζημιές) απέδειξε την αδυναμία του. Πως; Επιτρέποντας στον Ολυμπιακό, να πανηγυρίσει εκεί την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Οι αρχικές επιλογές – έστω δίχως πολλές εναλλακτικές – του Ρουμάνου προπονητή δεν τον δικαίωσαν. Δεν δικαιώθηκε αυτή τη φορά και με τις διορθωτικές αλλαγές. Κι αντί να κεράσει ο ΠΑΟΚ ροδόσταμο στον κόσμο του, τον πότισε φαρμάκι! Επιμένουμε σε αυτό επειδή ο κόσμος του ΠΑΟΚ χάρηκε την πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά δεν την απόλαυσε στην Τούμπα.

Υπήρξαν δε, δυο ευκαιρίες να την απολαύσει. Δεν τις αξιοποίησε με το 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ και το 1-2 κόντρα στον Ολυμπιακό. Και το χειρότερο; Με την εικόνα του ο Κυπελλούχος προκάλεσε κύμα ανησυχίας για την αγωνιστική του κατάσταση.

Η διάγνωση του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν εφησυχάζει. Το περί… ξεζουμίσματος έχει πάντως, δυο αναγνώσεις. Μία για έλλειψη …ζουμιού από όσους διαθέτουν κι είναι απόντες. Κι μία για έλλειψη ζουμιού από όσους δεν διαθέτουν κι είναι παρόντες. Είτε έτσι, είτε αλλιώς η διάγνωση του Ρουμάνου προπονητή σημαίνει συναγερμό και για εφέτος και για του χρόνου...

Για εφέτος επειδή ο ΠΑΟΚ προσέγγισε την κατάκτηση του Κυπέλλου και της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα. Για του χρόνου επειδή για την διεκδίκηση του επόμενου Πρωταθλήματος, την διεκδίκηση του επόμενου Κυπέλλου και την εκ νέου θριαμβευτική πορεία στην Ευρώπη… Είναι απαραίτητες πολλές και καλές μεταγραφές.

Η ήττα από αυτόν τον Ολυμπιακό στην Τούμπα αποκάλυψε εκτυφλωτικά την ανάγκη του ΠΑΟΚ για πολλές και καλές μεταγραφές…

Για του χρόνου… Έχει ο Θεός! Για εφέτος; Έχει ο ΠΑΟΚ;

Στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ… Με ήττες… αμαχητί από Παναθηναϊκό, Άρη, Ολυμπιακό έδειξε αγωνιστική αστάθεια. Με ήττες ηρωικά μαχόμενος από Μαρσέιγ δεν την έδειξε. Και με ισοπαλίες - ωσάν νίκες – κόντρα στον Ολυμπιακό στο Κύπελλο έδειξε σταθερότητα.

Τι σημαίνει αυτή η αγωνιστική ισορροπία; Σημαίνει, κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη, πως ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη … ζουμί! Το ζητούμενο είναι η παραγωγή από προπονητές και παίκτες του. Όσο για τον τρόπο; Το δόγμα Ιβάν Σαββίδη: Ή ταν η επί τας! Με αυτό εφέτος τρύπησε το… ταβάνι του ο ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.